Στην πασιγνωστη Μόστρα στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πρόεδρος θα είναι η Κέητ Μπλάνσετ…

κειτ 1024x575
Facebook
Twitter
LinkedIn

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για το 2020.Οι προδιαγραφές αυστηρότερες αφου η απειλή του κοροναϊού καλά κρατεί… Ολα θα λειτουργήσουν  σύμφωνα με τους κανόνες που επιβάλλει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ηδη το Φεστιβάλ  ανακοίνωσε μια αυστηρότερη σύνθεση  με 60 ταινίες αντι των 80 που είχαν προβληθεί πέρσι στο επίσημο μέρος. Από τις 18 ταινίες  του διαγωνισμού, οκτώ σκηνοθετήθηκαν από γυναίκες, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός σε ένα φεστιβάλ που περιελάμβανε μόνο δύο ταινίες που σκηνοθέτησαν γυναίκες στο περσινό κυνήγι του Χρυσού Λιονταριού.

Αν και άλλα παρόμοια φεστιβάλ, όπως το Telluride και οι Κάννες έχουν ακυρώσει τις εκδηλώσεις τους για το 2020, λόγω της εξάπλωσης του Covid – 19, η Βενετία θα συνεχίσει με σημαντικές αλλαγές στις λειτουργίες της, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων θερμοκρασίας και των εξωτερικών προβολών και με περιορισμό στο μισό των θεατών, ενώ η κοινωνική απόσταση και η μάσκα θα είναι υποχρεωτική.

Το 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.Οι διοργανωτές του φεστιβάλ  ανακοίνωσαν απο τον Ιανουάριο την παρουσία της Αυστραλίδας ηθοποιού Κεητ Μπλάνσετ ως επικεφαλής της κριτικής επιτροπής.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Λουντιβίν Σανιέ,οι κινηματογραφιστές από Γερμανία και Ρουμανία Κρίστιαν Πέτζολντ και Κρίστι Πούιου, ο Ιταλός συγγραφέας Νικόλα Λατζόια, οι σκηνοθέτιδες από Βρετανία και Αυστρία Γιοάνα Χογκ και Βερόνικα Φραντς θα αποτελέσουν την κριτική επιτροπή για το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας υπό την προεδρία της διεθνούς φήμης ηθοποιού Κέιτ Μπλάνσετ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.