Θρήνος και οργή στα συντρίμμια – Οδοιπορικό της ΕΡΤ στην Βηρυτό

Aftermath of tuesday's blast in beirut's port area
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποστολή – Βηρυτός: Μάριος Κωνσταντινίδης

Θρήνο, οργή και συντρίμμια καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ στη μισοερειπωμένη Βηρυτό. Είναι τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής που διερωτάται κανείς αν και πότε θα ορθοποδήσει ξανά η άλλοτε ανθούσα πρωτεύουσα της Μέσης Ανατολής.

Στο εμπορικό κέντρο της πόλης τα καταστήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη, νέοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία και καθαρίζουν τους δρόμους από τις λαμαρίνες και τα συντρίμμια, ενώ ακούγονται μόνο ήχοι από ασθενοφόρα και από γυαλιά που σπάνε. Απεγνωσμένες προσπάθειες για να ανασύρουν τυχόν επιζώντες από τα συντρίμμια καταβάλει ο  στρατός, την ώρα που σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί είναι 154 και 5.000 οι τραυματίες, οι 120 σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπολογίζεται ότι 400 χιλιάδες στην πόλη των 2 εκατομμυρίων είναι οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, είτε γιατί έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, είτε γιατί έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν είναι ασφαλή. Συνεχείς είναι οι περιπολίες από τον στρατό στα «πληγωμένα» σπίτια, για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες απόπειρες για πλιάτσικο.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.