Σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί και πάλι στο κοινό το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου…

565049 stoa attalou 600 213841 j40k4c
Facebook
Twitter
LinkedIn

Για την ασφάλεια επισκεπτών και προσωπικού έκλεισε τις πύλες του το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου οταν διαγνώστηκε εργαζόμενη του υπουργείου Πολιτισμού με κορωναϊό.Πιο συγκεκριμένα μέλος του προσωπικού καθαριότητας της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Ανδριανού προσβλήθηκε από τον ιό Covid-19.

Εξαιτίας του περιστατικού κλειστό θα παραμείνει για 14 μέρες το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου

Σήμερα εργαζόμενη, ως προσωπικό καθαριότητας, στους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Αγοράς, της Ρωμαϊκής Αγοράς και της Βιβλιοθήκης Αδριανού ειδοποίησε την υπηρεσία της, την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, ότι κατόπιν ειδικής εξέτασης σε Δημόσιο Νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19.

 

Η τελευταία εργάσιμη μέρα της υπαλλήλου ήταν η Τρίτη 4 Αυγούστου τ.έ. Σύμφωνα με τους προϊσταμένους της η συγκεκριμένη υπάλληλος τηρούσε με ιδιαίτερη σχολαστικότητα όλα τα δέοντα μέτρα ασφαλείας και καθαριότητας.

Κατόπιν αυτού:

·     Το Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στον αρχαιολογικό χώρο της  Αρχαίας Αγοράς, θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

· Εγινε  ήδη απολύμανση, τόσο στο Μουσείο, όσο και σε όλους τους χώρους (τουαλέτες, φυλάκια κλπ.).

·     Εν τω μεταξύ  το σύνολο των εργαζομένων στους ανωτέρω χώρους  υπεβλήθει σε ελέγχους από τους ειδικούς του ΕΟΔΥ, οι οποίοι  έδώσαν και τις αναγκαίες οδηγίες για τα περαιτέρω.

·     Οι ανοιχτοί χώροι  λειτουργούν κανονικά με αποκλεισμό -όταν χρειάζεται- των σημείων, στα οποία θα γίνονται οι απολυμάνσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.