Πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών – Κλειστή η Αθηνών – Λαμίας (εικόνες-video)

2020 08 15 at 12 40 32
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν πλέον 49 πυροσβέστες με 14 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, και υδροφόρες του δήμου, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

Κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της γέφυρας Τατοΐου.

2020 08 15 at 12 46 17

Ορατός ο πυκνός καπνός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένο ή τραυματία.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλη μάχη και τα κατάφεραν να μην επεκταθεί η φωτιά. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί σημαντικό θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, καθώς πρόκειται για μία πολύ δύσκολη επιχείρηση. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν εκ νέου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.