Τι είπε η Αντιπολίτευση για την παραίτηση του κ .Διακόπουλου…

Diakopoulos thumb large 3 thumb large
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αν και βγήκε και διόρθωσε τις δηλώσεις του στο ΟΡΕΝ ο. κ. Διακόπουλος τελικά οδηγήθηκε σε παραίτηση…

Τις δηλώσεις του για το τουρκικό σκάφος «Ορούτς Ρέις οδήγησαν τον »αντιναύαρχο ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, να υποβάλει  την παραίτησή του, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως προηγήθηκε έντονη ενόχληση στο μέγαρο Μαξίμου από τη χθεσινή δήλωση Διακόπουλου, ότι το Ορούτς Ρέις «έχει κάνει έρευνες» και κατά συνέπεια «έμπρακτη αμφισβήτηση» κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Η παραπάνω παραδοχή του πρωθυπουργικού συμβούλου έφερε σε αμηχανία την κυβέρνηση, η οποία στο ενδιάμεσο διάστημα είχε επιμείνει ότι το τουρκικό σκάφος δεν μπορεί να διενεργήσει έρευνες για υδρογονάνθρακες λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

► Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού «εξαναγκάστηκε σε παραίτηση» γιατί «είπε την αλήθεια και αποκάλυψε τα ψέματα του κ. Μητσοτάκη», η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

► «Ως φαίνεται, τα όσα είπε ο κ. Διακόπουλος για τη δράση του Oruc Reis και την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ήταν η αλήθεια. Μόνο που η αλήθεια δεν βόλευε τον κ Μητσοτάκη, που τον παραίτησε» ανέφερε το Κίνημα Αλλαγής

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.