Καίγεται η Κεφαλλονιά…

Olokksss 708 0
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα Καμπιτσάτα,  στα  Χελμάτα στα  Αννινάτα του Ελειού  καίγονται δασικές εκτάσεις  και απειλούνται κατοικημένες περιοχές .  Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν  ολη τη νύχτα την κατάσβεση αλλά   και  για να μην περάσουν οι φλόγες  στις κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά κατακαίει από χθες Παρασκευή δασική έκταση με πεύκα και πουρνάρια και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα από διαφορετικά μέτωπα εξαιτίας και των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Από το συντονιστικό όργανο δόθηκε εντολή ετοιμότητας για τους κατοίκους των χωριών Καπανδρίτι και Ξενόπουλο προκειμένου να φύγουν από τα σπίτια τους  πριν οι φλόγες φτάσουν στο σημείο να απειλήσουν τις ζωές τους ή τις περιουσίες τους.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 102 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τη Δυτική Ελλάδα και την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας, 21 πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ επί τόπου βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.