Η Λέσβος στις φλόγες.Στη Μόρια κάηκαν οι δομές φιλοξενίας.Οι πρόσφυγες καταφεύγουν στα βουνά…

2898810
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι φλόγες της κολάσεως στην Μόρια . Κάηκαν οι δομές φιλοξενίας  και οι μετανάστες τρέχουν να βρουν καταφύγιο  άλλοι στα γύρω βουνά και άλλοι προσπαθούν να μπουν στην πόλη.

Στη Λέσβο υπάρχουν δυο μεγάλα ενεργά μέτωπα φωτιάς σε Βατούσα και Αντισσα ενώ μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στη Μόρια πάνω από το ΚΥΤ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου με πληροφορίες να κάνουν λόγο πως απειλούνται και καταστήματα.

Οι καμπάνες χτυπούν  και οι κάτοικοι του νησιού ζητούν βοήθεια  ακόμη και από το  facebook.

«ΜΟΡΙΑ ΤΩΡΑ: Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Τώρα και εντός του καταυλισμού. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Καίνε και ρημάζουν τον τόπο μας απροκάλυπτα. Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!» τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τη φωτιά σε δασική έκταση της Βατούσας, άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 8 οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα stonisi.gr, οι πυρκαγιές στη Βατούσα και την Αντισσα ξέσπασαν σε δασική έκταση σχεδόν ταυτόχρονα, γύρω στις 21.00 της Τρίτης, και πήραν γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο από το μεσημέρι.

Επεισόδια μέσα στη δομή είχαν ξεσπάσει από νωρίς όταν γνωστοποιήθηκαν 35 κρούσματα κορωναϊού  και οι  υγειονομικές  αρχές  θέλησαν να μεταφέρουν και να απομονώσουν τους φορείς και τις οικογένειές τους σε παρακείμενη αποθήκη. Αλλοι δεν ήθελαν να μεταφερθούν και άλλοι προσπάθησαν να διαφύγουν  προς τα βουνά. Στο μεταξύ οι μικρόφωτιές  που είχαν ξεσπάσει περιμετρικά  με τους ισχυρούς ανέμους   πήραν  ανεξέλεγκτες  προεκτάσεις.

. Οπως μεταδίδει το lesvospost.com, η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στον Ελαιώνα της Μόριας, ενώ έχει προλάβει να κάψει χιλιάδες στρέμματα αλλά και μεγάλο μέρος του ΚΥΤ, γραφεία και δομές υγείας μέσα στο ΚΥΤ. Πληροφορίες αναφέρουν για πάνω από 3000 σκηνές καμένες αλλά και  κοντέινερ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.