Η φωνή του Πυροσβέστη.

105958492 3185949951468854 5586338372278283617 n
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Πυρονόμου  Δημήτρη Μπογέα.

Σ΄ ένα διάλειμμα αναπνοής μεταξύ πλημμυρών και πυρκαγιών ο πυρονόμος  Δημήτρης Μπογέας βγαίνει μπροστά και συζητάει μαζί μας  τα προβλήματα του κλάδου τους.

Μπορεί να μην βγήκαμε  στα μπαλκόνια μας να τους χειροκροτήσουμε ,αλλά το τηλέφωνό τους είναι δίπλα στο προσκεφάλη μας.. Εμεις είμαστε μαζί τους και κάθε εβδομάδα ο Πυρονόμος  Δημήτρης Μπογέας θα μας δίνει τα νέα τους.

Αυτήν την στιγμή, όπου στην χώρα μας, ορισμένοι σωτήρες, επιβάλλουν αλλαγές κ μέτρα, έχει σημάνει η ώρα να γίνει ανάλογος αγώνας, για να δοθεί η μέγιστη αξιοπρέπεια, στο τόσο ευαίσθητο, επικίνδυνο, χρήσιμο, κ πλήρης κοινωνικής αποδοχής, επάγγελμα…ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ!!

Σήμερα ειδικά, όπου τα εργασιακά κεκτημένα, η κοινωνική κ οικογενειακή γαλήνη, κ η οιοδήποτε ”ευημερία” μας βρίσκεται στην μέγγενη της αδιαλλαξίας, των σκοτεινών διεθνών κέντρων, κ σε προέκταση…των κερδοσκόπων πρέπει εμεις οι ίδιοι να δώσουμε ακόμη έναν αγώνα.

Ο πυροσβέστης  δεν είναι υποχείριο  κανενός! 

Αγωνίζεται να σβήσει τον τρόμο των συνανθρώπων μας οταν εκείνος  αντιμετωπίζει τις φλόγες μέσα στο σπίτι του και όταν αντιμετωπίζει οτι χάνει τη ζωή του στις πλημμύρες . 

Ο συνδικαλισμός στο πυροσβεστικό σώμα, πρέπει να βρει τον βηματισμό του..Οχι για να αποκτήσει προσωπικά οφέλη, αλλά να έχει την δυνατότητα να κάνει σωστά την δουλειά του. 

Σήμερα αντι να γίνει ένα βήμα μπροστά θα κάνουμε ενα βήμα πίσω   εάν  γίνει αντικατάσταση του νόμου 1264/82 ( Νόμος Ανδρέα Παπανδρέου  με απαίτηση τότε όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ) Ενός νόμου  εμβληματικού, που εκδημοκράτισε το συνδικαλιστικό κίνημα…κ επέφερε τεράστιες ελευθερίες στον τότε υπάρχων μεσαίωνα των εργαζομένων.

Απο δηλώσεις υπευθύνων βλέπουμε οτι η σημερινή κυβέρνηση θέλει  να διαφοροποιήσει…η να διαγράψει η να εκμηδενίσει αυτόν το Νόμο.

Σας τονίζω ότι ουδεμία κυβέρνηση από το 1982 έως κ σήμερα δεν τόλμησαν να τον αλλάξει..

Καταλαβαίνετε αυτονόητα, πόσο θα επηρεάσει το ήδη μακράν ταλαιπωρημένο εργασιακά, σεβαστό επάγγελμα του πυροσβέστη! Ενός επαγγέλματος που ειδικά τονίζω (ως επί τριαντακονταετια εγώ στο χώρο) από την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου, να το έχουν με τον τρόπο τους τοποθετήσει κ να το χρησιμοποιούν σε υπερθετικό βαθμό!

Να του έχουν αφαιρέσει κάθε προσωπικό κ οικογενειακό προγραμματισμό…κ πολλά επιμέρους! Ε δεν είναι έτσι κύριοι κυβερνώντες, δεν είμαστε σε σκλαβοπάζαρο, μήτε τυγχάνουμε δούλοι!

Δεν έχουμε, κ δεν θα έχουμε καμία μα καμία διάθεση να γίνουμε βορά των σχεδίων σας! Φιλότιμοι… επαγγελματίες με αυταπάρνηση, μα επαναλαμβάνω ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ!!

Καθημερινά εξαντλούνται απέναντι μας, όλα τα μέτρα ετοιμότητας, επιφυλακές, προειδοποιήσεις, αυξημένες στελεχωσεις κ οτιδήποτε εκλεκτοί μου μπορείτε να φανταστείτε!

Θα πω λακωνικά κ ως Μανιάτης, κ γόνος πυροσβεστικής οικογένειας, ότι ο πυροσβέστης, ως εργαζόμενος πλέον, δείχνει να έχει απαξιωθεί πλήρως, κ να διανύει την χειρότερη περίοδο στην ιστορία του, με ισοπέδωση κάθε εργασιακού δικαιώματος!

Αυτό δημιουργεί θλίψη, κ σε εμάς τους επαγγελματίες, κ παράλληλα με αποδυνάμωση, κ μη διάθεση υγιής, να αφήνει μετεωρους κ τους συνανθρώπους μας!

Σεβασμός σε ένα σώμα που κοσμούσε πάντα την χώρα…κ επιτελεί έργο πέραν κάθε δυνατότητας και αυταπάρνησης.

Μπογεας Δημήτριος, πυρονομος εν ενεργεία!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.