Στον ανακριτή το ζεύγος Μαρτίνη για το δωράκι των 3,2 εκατ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σήμερα θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον του Ανακριτή Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη, το ζεύγος Μαρτίνη που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας για υπόθεση δωροδοκίας και νομιμοποίησης παράνομων εσόδων ποσού 3,2 εκατ. μάρκων. 

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, ζήτησαν την Τρίτη και έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους απέναντι στο βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους. Οι δύο σύζυγοι παραμένουν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ανδρέας Μαρτίνης έλαβε «δώρο» ύψους 3,2 εκατ. μάρκων από την γερμανική εταιρεία που επιλέχθηκε για την κάλυψη αναγκών του Ερρίκος Ντυνάν, σε νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Μέρος των χρημάτων αυτών, όπως λέει ο ανακριτής, δαπανήθηκαν από το ζευγάρι για την αγορά ακινήτου δίπλα από το νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι τόσο το αδίκημα της δωροδοκίας όσο και αυτό της απάτης σε βάρος του νοσοκομείου έχουν παραγραφεί, καθώς χρόνος τέλεσης τους είναι το έτος 1998 και έτσι το ζευγάρι καλείται να λογοδοτήσει μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.