Τρόμος πάνω από την Πόλη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Δήμητρας Γκουντούνα

Είναι τέτοιος ο βομβαρδισμός των πληροφοριών αλλά και των γεγονότων τα τελευταία 8 χρόνια που δεν έχεις πια την πολυτέλεια να σκεφθείς ψύχραιμα.

Ο πόλεμος με τον γερμανικό άξονα ήταν άνισος. Κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός-από Βασιλείας ‘Οθωνα- δεν κατάφερε μέχρι στιγμής  να κερδίσει μια μάχη. Και αν ο Αλέξης μετά από την θρυλική εκείνη  νύχτα  που έδωσε πέρσι στις Βρυξέλλες κέρδισε ένα βήμα ,δηλαδή  να μην μας ρίξει κατευθείαν στον Καιάδα ηθελημένα η άθελά του μας υφάρπαξε και την τελευταία ελπίδα, ότι σε τούτη τη ζωή και όχι στην άλλη θα δούμε μια καλύτερη στιγμή…

 

Μέχρι τώρα κοιτάζοντας  τις σελίδες της ιστορίας τους εναλλασσόμενους πρωθυπουργούς κάτω από την Βαυαρική κατοχή, βλέπεις ν΄ αλλάζουν χέρια εξουσίας  τα τζάκια μεταξύ τους. Είπαμε και εμείς οι περισσότεροι με το ένστικτο παρά με την γνώση ,να έχουμε έναν Πρωθυπουργό ,που δεν έχει στην πλάτη του ούτε παράδοση τζακιών αλλά ούτε και να είναι εμπλεκόμενος με το κατεστημένο της Χώρας. Και ναι τον επιλέξαμε και πιστεύω ακόμη ότι είναι ένας άνθρωπος  που δεν συναγελάσετε, μ΄ εκείνους  που βαράνε κανόνι στην επιχείρησή τους αλλά έχουν τακτοποιήσει με εκατομμύρια των εκατομμυρίων  τον προσωπικό τους βίο. Ποιος όμως θα ενεργοποιήσει την τσιμπίδα του Νόμου για να δώσουν λόγο στον ελληνικό Λαό, όλοι αυτοί που συνωμοτούν εναντίον της δικής μας ζωής; Του απλού πολίτη ,που βλέπει τώρα να μοιρολογούν και οι ανάλγητοι που άνοιξαν τον δρόμο για την παραδοχή της Χώρας.. Ποιος αν όχι εσύ Αλέξη;;

Τελευταίο σου ανάχωμα ήταν οι συνταξιούχοι. Η ξαφνική απόφαση του επικουρικού να πάει την δεύτερη εργάσιμη  ημέρα το μήνα έπεσε σαν κεραμίδα στο κεφάλι τους,  περισσότεροι θεωρούν ότι τους κόπηκε η σύνταξη. Κανένας από τους ‘’πονηρούς΄΄ συνεργάτες σου δεν προετοίμασε αυτή την ενέργεια . Όχι βέβαια ότι το Κράτος δεν υποκλέπτει ένα μήνα το επικουρικό, αλλά να ενημερώσουν έστω τον κόσμο την τελευταία στιγμή. Αλέξη μου αν κάθε μήνα  ο έρημος συνταξιούχος  έχει ταχυπαλμία αν θα πάρει τη σύνταξή του και πόση τελικά θα πάρει ,φοβάμαι ότι το τρένο θα φύγει οριστικά και χωρίς επιβάτες….Άντε να εξηγήσεις  σ΄ αυτόν που σήμερα με δυσκολία θα πάρει κρέας και ζάχαρη για το παιδί του ή για το εγγόνι του, ότι οι δικές σου περικοπές δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄ αυτά που ήδη του έχουν κόψει οι προηγούμενοι  και να κάτσει να διαβάσει τα οικονομικό ιστορικά βιβλία και να καταλάβει για τις σημερινές επισιτιστικές δυσκολίες του.

Και ξέρεις κάτι ακόμη Αλέξη, δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτή τη στιγμή πως φθάσαμε μέχρι εδώ, τον νοιάζει μόνο που θα φτάσουμε. Γιατί ούτε αντοχές υπάρχουν αλλά αλλοίμονο ,εξατμίζονται καθημερινά και οι τελευταίες μας ελπίδες…Είναι κρίμα εσύ ο “Γιώργος Θαλάσσης μας” να περάσεις σαν μια ουτοπία στη ζωή μας….

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.