Ιστορική συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη – Πάπα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μία νέα σελίδα στις σχέσεις Ορθόδοξων και Καθολικών φαίνεται ότι ανοίγει, μετά την ενθρόνιση του Πάπα Φραγκίσκου του Πρώτου. Ο νέος Ποντίφικας συναντήθηκε στο Βατικανό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και σε εγκάρδιο κλίμα οι δύο προκαθήμενοι συμφώνησαν να ενισχυθεί ο διάλογος ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες

Σε συνάντηση του ποντίφικα με τους αρχηγούς των άλλων χριστιανικών δογμάτων και των υπολοίπων θρησκειών, ο Προκαθήμενος του Θρόνου του Αποστόλου Ανδρέα ανέγνωσε την προσφώνησή του προς τον πάπα Βεργκόλιο, εξ ονόματος όλων των άλλων ορθόδοξων προκαθημένων που ήταν παρόντες στο Βατικανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκάλεσε τον Αργεντινό ποντίφικα να επισκεφθεί το Φανάρι (η επίσημη πρόσκληση θα αποσταλεί στο Βατικανό δια της προβλεπόμενης διπλωματικής οδού), ενώ του πρότεινε να μεταβούν από κοινού στα Ιεροσόλυμα για τα πενήντα χρόνια από την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα με τον Πάπα Πίο τον Έκτο, που είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 1964. Ο ποντίφικας δέχθηκε άμεσα, με ιδιαίτερη χαρά, και τις δύο προσκλήσεις.

Παράλληλα, οι δύο Άγιοι Πατέρες πρόκειται να αναπτύξουν κοινές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ συμφώνησαν, μετά από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, να εγκαινιάσουν μαζί -το 2015- την έκθεση αφιερωμένη στο Άγιο Όρος, η οποία θα φιλοξενηθεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.