Εξηγήσεις ζητουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών στη Χώρα μας

6bb61e3b7bce0931da574d19d1d82c88 26 696x516
Facebook
Twitter
LinkedIn

Εξηγήσεις απ’ την κυβέρνηση σχετικά με το χθεσινό περιστατικό με την πτήση της Ryanair από την Αθήνα προς Βίλνιους ζητούν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το Κίνημα Αλλαγής, αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

«Οι δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ryanair σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν πράκτορες ξένης υπηρεσίας στο αεροσκάφος που απογειώθηκε από την Αθήνα και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία, προκαλούν μείζονα ερωτήματα.

Ειδικά καθώς ήταν γνωστό ότι ο Ρομάν Προτάσεβιτς καταζητείτο από το καθεστώς Λουκασένκο και είχε έρθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της επίσκεψης της Αρχηγού της αντιπολίτευσης Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ένα περιστατικό που εκθέτει τη χώρα» τονίζει και καταλήγει: «να απαντήσει εάν το «επιτελικό κράτος» και οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών στο ελληνικό έδαφος ή ασχολούνται μόνο με τον «εσωτερικό εχθρό» για να γνωρίζουν “τι καπνό φουμάρει” ο κάθε νέος που συχνάζει στις πλατείες της χώρας».​

Στο ίδιο πνεύμα είναι και η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής.

«Η μεθόδευση «κρατικής αεροπειρατείας» της Λευκορωσίας για την σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, είναι απόλυτα καταδικαστέα. Είναι επιβεβλημένο να προκαλέσει την άμεση και δυναμική αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εναντίον του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού καθεστώτος του Λουκασένκο. Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση», σχολιάζει σε σημερινή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Και σημειώνει: «Η υπόθεση όμως αυτή αποκαλύπτει την ανεπάρκεια της Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας μας και της διορισμένης με προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού, Διοίκησης της.
Ιδιαίτερα όταν ο Ρομάν Προτάσεβιτς είναι μέλος αποστολής της Αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας που ήρθε στη χώρα μας για συμμετοχή σε Διεθνές Συνέδριο, και είναι γνωστό ότι απειλείται η ζωή του.

Οι πράκτορες των ξένων υπηρεσιών έμειναν παντελώς ανενόχλητοι, έθεσαν με τις ενέργειές τους σε κίνδυνο την ζωή Ελλήνων επιβατών και εξέθεσαν διεθνώς την χώρα μας».

Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. υπογραμμίζει ότι «η ασφάλεια της Ελλάδας εμφανίζεται διάτρητη» και ότι «για μια ακόμη φορά οι κρατικοί μηχανισμοί «δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτε», συνελήφθησαν κοιμώμενοι». «Μια ακόμη «επιτυχία» του επιτελικού κράτους του Μαξίμου και των επιλογών του», καταλήγει δηκτικά.

Πηγή:Εfsyn

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.