Θέλω να δω τον Πάπα..στην Λυρική Σκηνή…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το μεγάλο σουξέ του1920 το τραγούδι που πολλοί το έχουμε ακούσει ή τραγουδήσει σε κάποια εύθυμη στιγμή,”θέλω να δω τον Πάπα” είχε γινει και νούμερο επιθεωρήσεων. Αποτελεί το ομώνυμο από τη… σκανδαλώδη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Θέλω να δω τον Πάπα!» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από την «Εθνική Λυρική Σκηνή», στο θέατρο «Ολύμπια». Η παραγωγή, σε μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα και Γιώργου Αραβίδη, σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου θα κάνει πρεμιέρα στις 14 του μήνα. Θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 15, 18, 20, 21, 22 του μήνα και στις 17 και 19 Απριλίου.

Η υπόθεση της οπερέτας αφορά τον διακαή πόθο της νεόνυμφης Αννας να δει τον? Πάπα κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού της με τον Αδριανό στην Ιταλία. Καθώς ο σύζυγός της δεν εκπλήρωσε την επιθυμία της, το ζευγάρι διέκοψε τον «μήνα του μέλιτος» και επέστρεψε. Ακούγοντας τις συμβουλές της μητέρας της, η Αννα οδήγησε τα πράγματα στα άκρα. Οταν, όμως, συνειδητοποιεί ότι με τη στάση της κινδυνεύει να διαλύσει τον γάμο, αλλάζει συμπεριφορά. Οι παρεξηγήσεις λύνονται και η κατάληξη του έργου είναι για όλους αίσια.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας, Γιώργος Αραβίδης. Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου. Σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Ζιάκας. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος. Παίζουν: Παύλος Μαρόπουλος/ Κωστής Ρασιδάκης, Βαγγέλης Χατζησίμος/ Σταμάτης Μπερής, Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη/ Λυδία Αγγελοπούλου, Ελενα Κελεσίδη/ Δέσποινα Σκαρλάτου, Δημήτρης Πακσόγλου/Νίκος Στεφάνου, Γεωργία Ηλιοπούλου/ Μαρία Κόκκα, Θανάσης Δήμου/ Κώστας Ντότσικας, Κώστας Μαυρογένης/ Νίκος Τσαούσης, Αναστάσιος Στέλλας, Μανώλης Λορέντζος, Σταύρος Γιαννούλης. Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.