Μεταμεσονύχτια συγκέντρωση ιδιοκτητών καταστημάτων και εργαζομένων στην εστίαση στο Σύνταγμα…

Img 20200920 004129 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μια συγκέντρωση με απόλυτη τάξη και με  μέτρα ασφαλείας  που έγινε μεγάλη   όσο περνούσε  η ώρα   με την αυθόρμητη συμπαράσταση των διερχομένων απο την Πλατεία Συντάγματος…

Καταστηματάρχες και εργαζόμενοι έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους  στις 00:00 και κατέβηκαν στην πλατεία Συντάγματος να εκφράσουν την αγωνία τους για τη «συντριβή» του κλάδου της εστίασης και να ζητήσουν τη συμπαράσταση του κόσμου και μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

, Με μάσκες, αποστάσεις, και ευφάνταστα πανό με χιούμορ  συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος για να γνωστοποιήσουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της πανδημίας του κορωναϊού ο κλάδος, από τον οποίο -όπως τόνιζαν- εξαρτώνται τα εισοδήματα περίπου 1.000.000 ανθρώπων, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να ζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα από την Πολιτεία, ώστε να καταφέρουν να «σταθούν όρθιοι»

Αν ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της οικονομίας, η εστίαση είναι η ραχοκοκαλιά της» έλεγε ένας από τους διοργανωτές στην ντουντούκα ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας με την εφαρμογή 12 συγκεκριμένων μέτρων. Θετική δε εντύπωση έκανε στους παρευρισκόμενους στην πλατεία Συντάγματος η επισήμανση του να τηρούνται από όλους τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του συντονιστικού του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, οι καταστηματάρχες ζητούν από την κυβέρνηση:

1) Κατάργηση του οριζόντιου μέτρου του ωραρίου, με παράλληλη διάκριση των περιορισμών του ωραρίου με κριτήρια ΚΑΔ, τ.μ. και συνδυασμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η αρχή της αναλογικότητας καταστρατηγείται δραματικά με αυτό το μέτρο και αναγκάζει τον κόσμο που είναι προστατευμένος στα μαγαζιά μας, που τηρούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες και οι αποστάσεις, να συνωστίζεται στις πλατείες μετά τις 00.00.

2) Νομοθετική ρύθμιση μείωσης των ενοικίων και απαγόρευση εξώσεων με παράλληλες ελαφρύνσεις στους ιδιοκτήτες.

3) Πλήρης επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση του μισθολογικού κόστους κατά 50%, σύμφωνα με τα πρότυπα Ιταλίας και Γερμανίας.

4) Φ.Π.Α. 6% για όλη την εστίαση έως τον Μάη του 2021.

5) Επιχορήγηση 10% επί του τζίρου του 2019 στις μικρές επιχειρήσεις.

6) Μείωση σε όλα τα δημοτικά τέλη κατά 50%.

7) Νέα ρύθμιση 120 δόσεων με μηδενικά επιτόκια.

8) Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

9) Σε περίπτωση ανάγκης επιβολής σκληρών περιοριστικών μέτρων (τοπικά lock down) παράλληλη επιδότηση ιδιοκτητών και εργαζομένων.

10) Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ με περισσότερες δόσεις στις ρυθμίσεις.

11) Προστασία 1ης κατοικίας.

12) Θέσπιση Δικαιοστασίου σε όλη τη ελληνική επικράτεια.

Τα παραπάνω αιτήματα προτείνεται να έχουν ισχύ έως τον Μάη του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.