Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 6 ατόμων στην Οξυά

W22 102836still092200000
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση απεγκλωβισμού 6 κατοίκων της Οξυάς, που είχαν βρει ασφαλές καταφύγιο στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.

Η διάσωση των έξι, μεταξύ αυτών και μιας εγκύου και 2 ηλικιωμένων έγινε με δυο πτήσεις από super puma της Πυροσβεστικής. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Μουζάκι και είναι καλά στην υγεία τους. Μάλιστα μια εκ των διασωθέντων μοίρασε λουκούμια στους παρευρισκόμενους για να δείξει τη χαρά της.

Την επιχείρηση συντόνισε ο υφυπουργός κ. Χαρδαλιάς. Στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι υπάρχει ζήτημα με δύο 90χρονους οι οποίοι δεν μπορούν να διασωθούν από αέρος και θα μεταφερθεί κάποιος συγγενής τους για να είναι στο πλευρό τους μέχρι αύριο που θα ανοίξει ο δρόμος.

Στην περιοχή υπάρχουν και άλλοι κάτοικοι που δεν θέλουν να φύγουν. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για να τους παρασχεθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Παρακολουθείστε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1

Πολλές οι ανοικτές πληγές που άφησε πίσω του ο «Ιανός», ο οποίος σφυροκόπησε με σφοδρότητα επί ένα τριήμερο μεγάλο μέρος της χώρας. Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες ενώ εξακολουθεί να αγνοείται από την Παρασκευή μία 40χρονη γυναίκα. Οι ζημιές σε κτήρια και υποδομές είναι μεγάλες και εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή.

Χθες στον αποκλεισμένο οικισμό Δάφνη της Οξυάς στο Μουζάκι, Super Puma πέταξε τρόφιμα, νερά και φάρμακα. Σήμερα θα γίνει από αέρος ξανά χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης και στους άλλους οικισμούς στην περιοχή της Αργιθέας.

Επαρχιακοί δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο και γέφυρες έχουν καταρρεύσει. Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξυά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί, καθώς έχει διαλυθεί ολόκληρο το οδικό δίκτυο.

 

ERT.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.