Ιστορίες καθημερινής τρέλας- του Κριγκόρ Τσακιτζιάν

Apognosi 2 (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Ιστορίες καθημερινής τρέλας.
Χρόνια τώρα, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία, δεχόμουν αιτήματα από γνωστούς και αγνώστους, προκειμένου να τους βοηθήσω σε συναλλαγές που είχαν με το δημόσιο, γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βγάλουν άκρη.
Αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα, ένα εχθρικό κράτος απέναντι στον πολίτη. Το Ελληνικό δημόσιο, εμφάνιζε άλλοτε μια εγκληματική αδιαφορία, μια αναλγησία και άλλοτε μια συμπεριφορά μπαμπούλα. Έτσι πολλοί προσέφευγαν και ακόμη και σήμερα προσφεύγουν ακόμη και σε δημοσιογράφους για να τους βοηθήσουν να κάμψουν τις αντιστάσεις του δημοσίου.
Προ μηνός με πήρε τηλέφωνο ένας συγχωριανός της μητέρας μου, από ένα χωριό της Μεσσηνίας και με παρακάλεσε να τον βοηθήσω να μάθω που βρίσκεται ο φάκελος που υπέβαλλε πριν 30 μήνες στον ΕΦΚΑ, για να βγάλει σύνταξη, γιατί εκείνος, όσες προσπάθειες κι αν έκανε δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους.
Μου έδωσε τα στοιχεία του φακέλου του και του αρμόδιου υπαλλήλου στον ΕΦΚΑ της οδού Πατησίων που τον υπέβαλλε, μαζί με το τηλέφωνό του αρμόδιου γραφείου, μπας και βγάλω άκρη. Άρχισα επί μια εβδομάδα να τηλεφωνώ πρωί πρωί, πιο μεσημέρι και πριν το σχόλασμα του δημοσίου. Μάταια, δεν απαντούσε κανείς. Ψυχή ζώσα στον ΕΦΚΑ. Πήρα τηλέφωνο ένα φίλο μου στο Υπουργείο Εργασίας για να μάθω τι συμβαίνει.
Έπεσαν σε κώμα οι υπάλληλοι, τον ρώτησα;
Μήπως το κλείσατε λόγω του ότι ήταν ανήμποροι να προλάβουν τους χρόνους που τους έθεσε η κυβέρνηση για την έκδοση συντάξεων μόλις σε λίγες μέρες, όπως διατυμπάνιζε κάθε τόσο ο υπουργός από τα ΜΜΕ;
«Όχι φίλε», μου είπε. «Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει. Δεν απαντάνε στα τηλέφωνα, γι’ αυτό και μας βομβαρδίζει ο κόσμος με παράπονα και βρισιές. Είναι σε γνώση του υπουργού, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.» Βλέπετε το δημόσιο, είναι κράτος εν Κράτει.
Έκανα απέλπιδες προσπάθειες, για να μάθω κάτι γι’ αυτό τον έρημο που περιμένει, πριν διαβεί τον Αχέροντα με το βαρκάρη για τον άλλο κόσμο, να προλάβει να δει να βγαίνει η σύνταξή του. Αποτέλεσμα κανένα.
Η λύση, είναι να πάρει το ΚΤΕΛ, να ανέβει στην Αθήνα, να στηθεί στην ουρά του ΕΦΚΑ, εάν δεν πέσει σε περίοδο που θα πρέπει να κλείσει ραντεβού, λόγω κορωνοϊού και να δει τι γίνεται με τη σύνταξή του και πότε θα δεήσει ο Θεός του δημοσίου να του αποδοθεί επιτέλους, πριν μεταβεί σε άλλη διάσταση και του είναι άχρηστη, αφού θα βρεθεί σε ένα κόσμο που η ύλη δεν θα έχει καμιά σημασία.
Μετά σου λέει δεν έχει γίνει Lockdown. Κι αυτό τι είναι; Lockdown του δημοσίου δεν είναι;

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.