Πόλεμο στην Αρμενία κήρυξε το Αζερμπαιτζάν… Του Κριγκόρ Τσακιτζιάν

Armenia azerbaijan nagorno karabakh map 630x400
Facebook
Twitter
LinkedIn
Πόλεμο στην Αρμενία κήρυξε το Αζερμπαϊτζάν
Η Αναθεωρητική, Ιμπεριαλιστική Τουρκία, υποκινεί τη φασιστική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν σε νέα πολεμική σύγκρουση με την Αρμενία, προκειμένου να γίνει ανακατάληψη του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) από τις δυνάμεις του Αλίεφ.
Εδώ και μερικές εβδομάδες προετοιμάζονταν το Αζερμπαϊτζάν γι’ αυτή την επίθεση.
Η Τουρκία φρόντισε να ενισχύσει την πρώτη γραμμή του μετώπου των Αζέρων με Τζιχαντιστές, οι οποίοι πολεμούσαν στη Συρία στο πλευρό της και μεταφέρθηκαν στα σύνορα με την Αρμενία, αλλά ενίσχυσε το Αζερμπαϊτζάν και με πολεμικό υλικό. Οι πρώτοι 150 Τζιχαντιστές, έφτασαν στο Αζερμαϊτζάν από τη Συρία, με ειδική πτήση τσάρτερ. Σύμφωνα με το αρμενικό δίκτυο Zartonk media που εδρεύει σε Los Angeles, California των ΗΠΑ, ο πόλεμος ξεκίνησε μετά από επίθεση των Αζέρων με πυραύλους, προς το Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).
Παράλληλα το Αζερμπαϊτζάν έχει αρχίσει και τον πόλεμο προπαγάνδας. Γέμισε τα σύνορα της Αρμενίας με τρικάκια που πέταξαν Αζέροι, γραμμένα στα αρμενικά, τα οποία θέλουν να εμφανίσουν ότι ρίχτηκαν από την κυβέρνηση της Αρμενίας και καλούν τους πολίτες του Νακγόρνο Καραμπάχ, να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σε ανάρτησή του στο Facebook έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
Αγαπητοί συμπολίτες. Περήφανοι πολίτες της Αρμενίας. Υπερήφανοι πολίτες του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). Υπερήφανοι Αρμένιοι της Διασποράς. Ο εχθρός ξεκίνησε επίθεση κατά του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ). Η επίθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Οι πληροφορίες θα συνοψίζονται και θα μεταδίδονται ανάλογα με τις ανάγκες. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να εμπιστευθείτε μόνο τις επίσημες πηγές και να είστε προσεκτικοί σε πληροφορίες που διαρρέουν οι εχθροί μας.
Ας σταθούμε όλοι στο πλευρό του κράτους και του στρατού που υπερασπίζονται τις ιερές θέσεις πατρίδας μας και θα κερδίσουμε.
Ζήτω ο ένδοξος Αρμενικός στρατός!
Ζήτω η Αρμενική πολιτεία!
Ζήτω ο Αρμενικός λαός!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απώλειες από την πλευρά των Αζέρων είναι μεγάλες. Ο στρατός του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) έχει καταρρίψει δυο στρατιωτικά ελικόπτερα των Αζέρων και έχει καταστρέψει επίσης, τρία άρματα μάχης ATS. Αρκετοί Τζιχαντιστές που πολεμούν στο πλευρό των Αζέρων στην πρώτη γραμμή, έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Από Αρμενικής πλευράς αναφέρεται ένας στρατιώτης νεκρός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.