Συνεχίζεται με σφοδρότητα ο πόλεμος που κήρυξε το Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία – του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Azerb
Facebook
Twitter
LinkedIn

του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Σε επιστράτευση κηρύχθηκε το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) εν όψει της αιφνίδιας γενικευμένης στρατιωτικής επίθεσης που δέχθηκε αναίτια από το Αζερμπαϊτζάν, τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου. Κλήθηκαν να καταταγούν στο στρατό του Αρτσάχ όλοι οι άνδρες άνω των 18 ετών.

Σε μήνυμά του ο Υπουργός Άμυνας του Αρτσάχ Τζαλάλ Χαρουτουνιάν, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε «…πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις διαφωνίες. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ο στόχος μας είναι ένας. Να νικήσουμε τον εχθρό με κάθε δυνατό τρόπο και να προκαλέσουμε ένα συντριπτικό χτύπημα στις ένοπλες συμμορίες του.

Να καταστρέψουμε τη στρατιωτική του υποδομή.

Για να το πετύχουμε πρέπει να εργαστούμε όλοι από κοινού. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη. Προστατεύουμε τους τάφους των προγόνων μας και το μέλλον των παιδιών μας σ’ αυτή τη γη.

Όλος ο Αρμενικός λαός είναι μαζί μας. Ο Θεός είναι μαζί μας. Σε αυτό τον πόλεμο θα νικήσουμε εμείς.»

Όπως ανακοινώνουν οι επίσημες αρμενικές αρχές, μέχρι στιγμής έχουν καταρριφθεί 14 drones των Αζέρων, έχουν καταστραφεί πολλά άρματα μάχης και έχουν καταρριφθεί δυο στρατιωτικά ελικόπτερα.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν παραδέχθηκε ότι οι Αρμένιοι κατέρριψαν τουλάχιστον ένα πολεμικό ελικόπτερο στην περιοχή Ταρτέρ.

Την ίδια ώρα το Αζερμπαϊτζάν έριξε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα του, με την πρόφαση να μη προπαγανδίζουν οι Αρμένιοι στο εσωτερικό του, αλλά στην πραγματικότητα το έπραξαν για να μη μαθαίνει ο πληθυσμός τους για τις απώλειες που έχουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ώστε να μην καμφθεί το ηθικό τους.

Με μια λιτή ανακοίνωσή της η Αζερική κυβέρνηση αναφέρει για το θέμα αυτό:

«Ελπίζουμε οι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν να επιδείξουν κατανόηση σχετικά με τους περιορισμούς που ενδέχεται να προκύψουν στα κοινωνικά δίκτυα, στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Αρμενία.»

 

 

Link από video με ανατίναξη αρμάτων μάχης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.