Η Κύπρος στηρίζει την Αρμενία – Του Κριγκόρ Τσακιτζιάν

Azerbat
Facebook
Twitter
LinkedIn
Η μικρή Κύπρος, με το μεγάλο ανάστημα και τα μαθήματα φιλίας.
Ξεκάθαρη στήριξη στον Αρμενικό λαό του Ναγκόρνο Καραμπάχ, εξέφρασε η Κύπρος με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, στην οποία αναφέρει.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης που σημειώνεται από χθες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και καταδικάζει την παραβίαση της εκεχειρίας από το Αζερμπαϊτζάν που οδήγησε σε σφοδρές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να σημειωθούν θύματα και μεταξύ αμάχων.
»Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις πλευρές για επίδειξη αυτοσυγκράτησης και για τερματισμό των εχθροπραξιών, ούτως ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης το συντομότερο.»
Έτσι ξεπερνούν τις δυσκολίες οι έμπειροι διπλωμάτες και καταδικάζουν τους υπαίτιους και όχι με διγλωσσίες και ίσες αποστάσεις από εχθρούς και φίλους.
Εν τω μεταξύ την Κυριακή τηλεφωνήθηκε ο ΥΠΕΞ της Κύπρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Αρμένιο ΥΠΕΞ κ. Ζοράμπ Μνατακανιάν, για να του εκφράσει τη συμπαράσταση της Κυπριακής κυβέρνησης και του λαού της Μεγαλονήσου, γι’ αυτή τη νέα δοκιμασία που βιώνει ο Αρμενικός λαός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.