Ήγγικεν  η ώρα της δικαιοσύνης – Μια συγκλονιστική συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα στη Γιάννα Παπαδάκου

Μάγδα Φύσσα Γιάννα Παπαδάκου
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε όλη την ιστορία υπήρξαν κατά καιρούς τύραννοι και δολοφόνοι που για λίγο έμοιαζαν ανίκητοι, αλλά στο τέλος πάντα έπεφταν. Πάντα.

Μαχάτμα Γκάντι

Ήγγικεν  η ώρα της δικαιοσύνης. Εκτός απρόοπτου, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφαση του για την Χρυσή Αυγή.

Η απόδοση της δικαιοσύνης,  είναι μια απόφαση που αφορά κάθε μέλος της κοινωνίας μας. Η επερχόμενη κρίση του δικαστηρίου έχει μία ιδιαίτερη σημασία και θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα στη νομική επιστήμη αλλά και στην αντίληψη της κοινωνίας.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαδικασίας οι περισσότεροι κατηγορούμενοι επέλεξαν να απουσιάζουν από το εδώλιο. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πλην τριών ή τεσσάρων, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε την πρώτη μέρα ούτε καμία άλλη μέχρι την στιγμή που θα έπρεπε ένας-ένας να σταθούν ενώπιον των δικαστών για τις απολογίες τους.

Σε αντιδιαστολή με αυτήν την ηχηρή απουσία, μία παρουσία ήταν αυτή που έδωσε «πρόσωπο» σε αυτήν τη δίκη.

Η Μάγδα Φύσσα ήταν κάθε μέρα στη θέση της. Κάθε μέρα παρακολουθούσε τη δίκη, πότε μαζί με φίλους του Παύλου, πότε μαζί με τον πατέρα του ή τον θείο του. Γεμάτη συναισθήματα που πολλές φορές εκδήλωσε αλλά κυρίως γεμάτη καρτερία για αυτήν την οδυνηρή διαδρομή από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας που είδε τον γιο της νεκρό ως τη δικαστική αίθουσα που τεντώνοντας το σώμα της κοιτούσε στα μάτια τους κατηγορούμενους.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ: 

2020 10 04 at 12 32 50

Το Μάρτιο του 2016, η Μάγδα Φύσσα παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και την εκπομπή Checkpoint Alpha”.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Φύσσα, ξέσπασε στο ενδεχόμενο  αποφυλάκισης του Γιώργου Ρουπακιά, λέγοντας στη δημοσιογράφο  «Πώς γίνεται ένας κατ’ ομολογίαν δολοφόνος να αφεθεί ελεύθερος – τι σημασία έχει για μας αν ισχύει ένας νόμος που πρέπει στους 30 μήνες να βγει έξω. Πώς να το δεχτούμε και γιατί να το δεχτούμε;»

Μια βδομάδα αργότερα ο καθ΄ομολογίαν  δολοφόνος του Φύσσα, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, απόφαση που εξόργισε όχι μόνο την οικογένεια αλλά και την κοινή γνώμη.

Το AVECNEWS εν αναμονή της ιστορικής απόφασης, σας παραθέτει  όλη τη συγκλονιστική συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα στη Γιάννα Παπαδάκου: 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.