Κραυγή απόγνωσης γιατρών και Αντιπολίτευσης για την αναστολή του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων…

Xeirourgeio1 thumb large
Facebook
Twitter
LinkedIn

Κραυγή αγωνίας από τους γιατρούς για τους κινδύνους που εγκυμονεί η απόφαση για αναστολή του 80% των χειρουργικών επεμβάσεων στις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

Παράλληλα, γιατροί και κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι άφησαν αθωράκιστο το ΕΣΥ και ότι πλέον καταρρίπτεται το περί αντιθέτου κυβερνητικό αφήγημα εν μέσω της ραγδαίας και ανησυχητικής πια πορείας του ιού στη χώρα.

Στο παράδειγμα άλλων χωρών παραπέμπει στην απάντησή του το υπουργείο Υγείας και διαβεβαιώνει πως τα έκτακτα χειρουργεία δεν θα σταματήσουν.

Σημειώνεται ότι χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τον «περιορισμό των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 20% στο επίπεδο Α’ (κίτρινο) και μέχρι 80% στο επίπεδο Β’ (κόκκινο). Εξαιρούνται και για τα δύο επίπεδα τα ογκολογικά και άκρως επείγοντα περιστατικά».

Σε κοινή δήλωσή τους οι εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στην ΕΓ της ΟΕΝΓΕ και στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ αναφέρουν:

«Η κυβερνητική άνωθεν εντολή για μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 80% στις περιοχές κινδύνου που ανακοίνωσε απόψε ο κ. Χαρδαλιάς εξειδικεύοντας τα νέα μέτρα που εξήγγειλε το πρωί ο κ. Μητσοτάκης είναι μεθόδευση καταστροφική και θανατηφόρα.

Αποτελεί ανοιχτή ομολογία από την κυβέρνηση πως όλους τους προηγούμενους μήνες ούτε «θωράκισε το ΕΣΥ», ούτε προσλήψεις έκανε και γι’ αυτό πάλι όπως την άνοιξη θέλει να μετακινήσει προσωπικό από τα χειρουργεία προς τα ΤΕΠ, τις πτέρυγες COVID και τις ΜΕΘ COVID.

Αποτελεί ανοιχτή ομολογία πως η κυβέρνηση απλά δεν ενδιαφέρεται για την εκτίναξη της θνητότητας και της νοσηρότητας στις χειρουργικές παθήσεις. Δεν την ενδιαφέρουν θάνατοι που δεν απασχολούν τα δελτία ειδήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου «απέδρασαν» οι υπουργοί Υγείας κ.κ. Κικίλιας-Κοντοζαμάνης κι έβαλαν μπροστά τον κ. Χαρδαλιά.

Χαρακτηριστική επίσης είναι και η ένοχη σιωπή των λεγόμενων «ειδικών του κράτους» στους οποίους μάλιστα «απαγορεύεται να κάνουμε κριτική» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Ας μας εξηγήσουν ποια ακριβώς επιστήμη προβλέπει την σχεδόν πλήρη κατάργηση της χειρουργικής δραστηριότητας στην δημόσια περίθαλψη και που ακριβώς σύμφωνα με την επιστήμη τους θα πηγαίνουν να χειρουργούνται οι φτωχοί άνθρωποι δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία που δεν έχει να πληρώνει στις ιδιωτικές κλινικές.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης μαζί με τον λαό θα νικήσουν την επιδημία και ταυτόχρονα θα ανατρέψουν αυτήν την ανάλγητη ταξική απάνθρωπη πολιτική.
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.