Οι ομάδες ανήκουν στο λαό τους ή στον πρόεδρό τους;

οπαδοι
Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Άλκη Φιτσόπουλου

Στην σημερινή εποχή μπαίνει το εξής ερώτημα, παρότι ρητορικό: Σε ποιόν ανήκει μία ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία; Στον μεγαλομέτοχο ή παραμένει μία «πνευματική ιδιοκτησία των οπαδών της; Στη «φιλελέ» εποχή, η εταιρία, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός ανήκει αποκλειστικά στον ιδιοκτήτη! Κι εδώ, αρχίζουν τα δύσκολα, παίρνοντας ως παράδειγμα, αυτό του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα, αυτό είναι γνωστό. Μετά τις δυο σερί νίκες με τον Απόλλωνα 1-0 (με πέναλτι) στο ΟΑΚΑ και 2-0 στη Λαμία, ήρθε μία, ακόμα, ήττα, 0-1 από τον Ατρόμητο. Όπως είναι γνωστό, ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στο ΟΑΚΑ από τον Άρη, 1-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη, ενώ έφερε και δυο ισοπαλίες, 1-1 με την ΑΕΛ στη Λάρισα και 2-2 με τον Βόλο στο ΟΑΚΑ.

Αυτό δεν είναι Παναθηναϊκός, όλοι, πλέον, το ομολογούν. Όμως, εδώ τίθεται το ερώτημα: Τίνος είναι ο Παναθηναϊκός; Του Αλαφούζου ή των οργανωμένων της Θύρας 13, που «μπουκάρουν» με άνεση στα γραφεία της ΠΑΕ και κλέβουν το τρόπαιο του πρωταθλητή του 2010 και βγάζουν κατάπτυστες, αλλά και απειλητικές ανακοινώσεις εναντίον του; Και το κυριότερο: Γιατί τα λεγόμενα «μεγάλα sites» σπεύσουν να τις προβάλουν και, μάλιστα, ως «βασικό θέμα», όταν οι ανακοινώσεις περιέχουν και σεξιστικά σχόλια; Τέτοια πρεμούρα γι’ αναζήτηση μερικών δεκάδων views παραπάνω;

Ο Αλαφούζος είναι ένας μεγαλομέτοχος ο οποίος έχει βάλει περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό κι αν δεν είχε απαγορευτεί η παρουσία θεατών στην κερκίδα, δεν θα τολμούσε να πατήσει το πόδι του στο γήπεδο. Στην περιουσία του, δηλαδή. Λάθη έκανε και, μάλιστα, πολλά.

Εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους, γιατί δεν συμβουλεύτηκε τους σωστούς ανθρώπους, αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Το ποδόσφαιρο είναι «άλλου τύπου» επιχείρηση, δεν είναι ούτε media, ούτε εφοπλισμός. Σε… καταπίνει χωρίς να το καταλάβεις, όπως έγινε στο παρελθόν και με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη στον Παναθηναϊκό, τα πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και τον Σωκράτη Κόκκαλη αργότερα.

Πλήρωσαν, έμαθαν. Το θέμα είναι αν ο Γιάννης Αλαφούζος μαθαίνει. Όχι όσο γρήγορα θα έπρεπε. Άλλο αυτό κι άλλο  να παρεμβαίνουν ετσιθελικά διάφοροι που συντηρούνται από τον Παναθηναϊκό και φωνάζουν επειδή κόπηκε η… επιδότηση.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.