Ο Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια για πικ νικ… -Ευρώπη ακούς;

8495452 0 0 2920 2048 1000x701 80 0 0 909419f8201df679ff0e2ab5fd49c444
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Την έντονή αντίδρασή του εξέφρασε σήμερα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για την , προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα Βαρώσια.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα ο Ερντογάν αποφάσισε να ανοίξει την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, προκαλώντας την οργή της Κύπρου αλλά και την παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζήτησε την ακύρωση της σχετικής απόφασης από την Άγκυρα.

Ωστόσο ο Ερντογάν, ως συνήθως, δεν πτοήθηκε από τις αντιδράσεις, αλλά μεταβαίνει τώρα στα Βαρώσια για… πινκίν –όπως έχει αναφέρει– με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Παράλληλα, το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. εξέφρασε την προσδοκία του αυτή η νέα προκλητική ενέργεια να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, ενώ επανέλαβε τη θέση του περί επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αμμόχωστο συνιστά «βάναυση προσβολή» του διεθνούς δικαίου και υπονομεύει την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται, μαζί με την Κυπριακή Δημοκρατία, για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Γκουτιέρες και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών «στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.