Πέθανε ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ΄ Εσταίν

Ziscard d estain
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Ζισκάρ Ντ΄ Εσταίν πέθανε σ΄ ηλικία 94 ετών .Απο τους πιο σημαντικούς Προέδρους της Γαλλίας και απο τους πιο σημαντικούς φίλους της Ελλάδας. Η φιλία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η υπογραφή στο Ζάππειο για την ένταξη της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει μείνει στην σύγχρονη ιστορία.

Οπως μεταδίδει το Europe 1, ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν είχε εισαχθεί στις 17 Νοεμβρίου στο τμήμα καρδιολογίας του νοσοκομείου της πόλης Τουρ, ενώ τον Σεπτέμβριο εισήχθη με λοίμωξη του αναπνευστικού σε νοσοκομείο του Παρισιού. Σύμφωνα με το Reuters, o Ντ’Εστέν απεβίωσε μετά από επιπλοκές καθώς μολύνθηκε από τον κορωνοϊό. Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του, αναφέροντας πως βρισκόταν στην κατοικία του στο Λουάρ ε-Σερ.

«Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και πέθανε εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19», ανέφερε η οικογένεια σε δελτίο Τύπου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Όπως ήταν η επιθυμία του, η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο», σύμφωνα με την οικογένεια.

Από το 1974  ως το  1981 διατέλεσε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, τηρώντας κεντροδεξιά πολιτική. Κατά τη διάρκεια της θητείας του σε υψηλά αξιώματα η Γαλλία σταθεροποιήθηκε ως η δεύτερη οικονομική δύναμη της Ευρώπης και τέταρτη στον κόσμο

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.