Οι πρόσφυγες στο Καρά Τεπέ στο έλεος της κακοκαιρίας…και του ξυλοδαρμού

1100 29465629 a34c 4833 b4a8 203f12d5e65c (1)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πλημμύρισε για ακόμα μια φορά ο προσωρινός προσφυγικός καταυλισμός του Καρά Τεπέ, όπου μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες στη Λέσβο, μετά την καταστροφή της Μόριας.

Το πεδίο βολής μετατράπηκε για άλλη μια φορά σε «λίμνη» αφήνοντας έκθετη την κυβέρνηση για την προχειρότητα και τη βιασύνη με την οποία στήθηκε ο καταυλισμός.

Οι πρόσφυγες βρέθηκαν εκτεθειμένοι στο κρύο παλεύοντας με τους ανέμους και την κακοκαιρία.

Δεν τους φτάνει η κακοκαιρία αλλά δέχονται  και ξυλοδαρμούς

Τρεις συνοριακοί φύλακες και ένας αστυνομικός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μετά από βίντεο, το οποίο διακινείται στο διαδίκτυο και τους απεικονίζει να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στη Λέσβο. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκη, η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ παράλληλα, διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Τις τελευταίες ημέρες που ο καιρός αγρίεψε, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι εκτεθειμένοι στους δυνατούς ανέμους, με τις σκηνές να τις φουσκώνει ο αέρας, έτοιμες να τις πάρει μαζί του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.