Πόσο θα κρατήσουν οι απαγορεύσεις…

λοκνταουν θεσσαλονικη
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επέκταση του lockdown μέχρι τις 20 Ιανουαρίου πρότεινε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΪ εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει επέκταση των αυστηρών μέτρων φοβούμενος ότι αν γίνει νωρίτερα από τις 20 Ιανουαρίου άρση του lockdown θα υπάρξει αναζωπύρωση του ιού.

Ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε ακόμα ότι και τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν στις 8 Ιανουαρίου και να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 20.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι για να φτάσουμε στο στόχο των 500 κρουσμάτων τη μέρα θα πρέπει το «απαγορευτικό» να παραταθεί, τονίζοντας ωστόσο ότι βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.

O ίδιος, πριν από δύο ημέρες είχε πει ότι ο Ιανουάριος θέλει προσοχή θα ήταν ασφαλέστερο να μείνουμε μέσα μέχρι τις 20/1/2021.

Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Με την παράταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τις 20 Ιανουαρίου συμφώνησε και ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Σημείωσε ότι οι γιατροί αναμένουν αύξηση της νοσηρότητας, λέγοντας ότι μας ανησυχούν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.