Ο Ν.Σ. και τα e-mail folli -folli στην ανακρίτρια …

2015 06 21t034151z 1385551238 gf10000134665 rtrmadp 3 cybersecurity usa deep panda 768x512
Facebook
Twitter
LinkedIn
Έκθεση ελεγκτικής εταιρείας (PwC) που διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται τις έρευνες για τη Folli Follie εμπλέκει πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για «χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού» και πως «όλα θα αποδειχθούν στη Δικαιοσύνη». Αγωγές και μηνύσεις προανήγγειλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος στα πεπραγμένα του Ομίλου Folli Follie με την προσκόμιση στοιχείων που έχουν αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα. Η εξέλιξη αυτή θέτει υπό έρευνα από την Εισαγγελία τα στοιχεία με το υλικό να αποτελεί αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης από Εισαγγελέα.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ν.Δ. για να διαφύγει από τα αδιέξοδα που δημιουργεί στη χώρα συνεχίζει να επενδύει πολιτικά σε χυδαίες προσπάθειες αντιπερισπασμού», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη της υπόθεσης αναφέροντας πως «οι ισχυρισμοί του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων είναι ασυνάρτητοι, έωλοι και συκοφαντικοί».

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου που διενήργησε ο ελεγκτικός οίκος Price Waterhouse Coopers κοινοποίησε στην ανακρίτρια της υπόθεσης την έκθεση των ελεγκτών του, στην οποία φαίνεται να αξιοποιούνται στοιχεία από κατασχέσεις που έγιναν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές εργαζομένων της Folli Follie τα οποία παραπέμπουν σε συνεννοήσεις με πολιτικά πρόσωπα για διευκολύνσεις που επεδίωκαν στελέχη του Ομίλου τον Μάιο του 2018 και αφού είχε ξεσπάσει το λεγόμενο σκάνδαλο με τα οικονομικά δεδομένα της διεθνούς εταιρίας κοσμημάτων.

Στην ηλεκτρονική αυτή αλληλογραφία ο υπάλληλος κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εμφανίζονται από τον αποστολέα να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου είτε να παγώσει η υπόθεση της Follie Follie  είτε να εμποδιστούν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη είτε να ευνοηθούν εταιρίες του Ομίλου.

«Κανένας βουλευτής και κανένα κυβερνητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία θα δημιουργούσε προσκόμματα στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης της Folie Folie» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως η Δικαιοσύνη «θα ρίξει άπλετο φως και δεν θα μείνει καμία σκιά».

Στην περίπτωση που ο Εισαγγελέας κρίνει ότι από τα επίμαχα στοιχεία προκύπτουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων, θα διαβιβάσει την υπόθεση στην Βουλή για το σκέλος που αφορά πολιτικούς και θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για φυσικά πρόσωπα που τυχόν εμπλέκονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και με νέα ανακοίνωση σημειώνει ότι «κανένα στέλεχος της κυβέρνησης ή βουλευτής του δεν παρακώλυσε ποτέ τον έλεγχο για το σκάνδαλο της folli-follie». Όσον αφορά την τροπολογία «την οποία ”ανακάλυψε” η ΝΔ» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει πως «δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις διαδικασίες ελέγχου της υπόθεσης. Αφορά στη διάθεση προϊόντων σε καταστήματα αφορολόγητων ειδών και συγκεκριμένα στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών. Ακριβώς για αυτό το λόγο η συγκεκριμένη τροπολογία είχε υπερψηφιστεί το 2018 τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων».

Και συνεχίζει: «Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο έχει υπερψηφίσει την επίμαχη τροπολογία, αλλά ως κυβέρνηση στις 29 Μαΐου 2020, ακριβώς δύο χρόνια μετά, με το νόμο της 4690/2020 που κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στο άρθρο 19, προέβλεπε νέα παράταση ως το τέλος του 2022 στο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών από καταστήματα αφορολόγητων ειδών στα χερσαία σύνορα της χώρας».

Πηγή Efsyn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.