Αφιέρωμα στο Νίκο Γκάτσο, από το «Τρίφωνο»

trifono
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εφέτος 100 χρόνων από τη γέννησή του μεγάλου ποιητή και στιχουργού Νίκου Γκάτσου, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στις 9:30μμ, το Τρίφωνο παρουσιάζει στο Θέατρο Πέτρας τα τραγούδια του.

Ο Νίκος Γκάτσος, έφερε την ποίηση στον στίχο και κατάφερε να δώσει, κυρίως μέσω της συνεργασίας του με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον κανόνα του ποιητικού τραγουδιού. Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Δήμο Μούτση, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Χριστόδουλο Χάλαρη, καθώς και με νεώτερους συνθέτες.

Γράφοντας συνήθως πάνω στη μελωδία, με πρώτο το “Χάρτινο το φεγγαράκι”, μίλησαν στις καρδιές του κόσμου πολλά μεμονωμένα τραγούδια του, καθώς κυκλοφορούσαν σε δισκάκια 45 στροφών, αλλά και ως αυτούσιοι κύκλοι όπως η “Μυθολογία” (1965), το “Ένα μεσημέρι” (1966), η “Επιστροφή” (1970), το “Σπίτι μου σπιτάκι μου” (1972), οι “Δροσουλίτες” 1975, η “Αθανασία” (1976), “Τα παράλογα” (1976), το “Ρεμπέτικο” (1983), η “Ενδεκάτη εντολή” (1985) ή οι “Αντικατοπτρισμοί” (1993).

Το Τρίφωνο – η Ερωφίλη, ο Δημήτρης Υφαντής και για αυτή την εμφάνιση ο Γιώργος Περαντάκος (που αντικαθιστά τον Νίκο Κουρουπάκη για αυτό το διάστημα)- παρουσιάζουν τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, μαζί με τα δικά τους τραγούδια από την προσωπικής τους δισκογραφίας, καθώς και ολοκαίνουργια από την νέα δισκογραφική τους δουλειά ¨Τα τζιτζίκια του χειμώνα¨ 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.