Οι ωραιότερες φωτογραφίες από το Βόρειο Σέλας

Northern lights photographer
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Σέλας είναι ένα εντυπωσιακό φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που παρατηρείται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι ορατό κυρίως στους πόλους, για αυτό και ονομάζεται επίσης Πολικό Σέλας.

Όταν το φαινόμενο συμβαίνει στο Βόρειο πόλο αποκαλείται Βόρειο σέλας, ενώ αντίστοιχα όταν παρατηρείται στο Νότιο πόλο αποκαλείται Νότιο σέλας.
Η φωτογραφία που βλέπετε πιο πάνω, τραβήχτηκε από τον Σέτζεϊ Κορολέφ στη χερσόνησο Κόλα, στη βορειοδυτική Ρωσία.

Ο Κορολέφ δήλωσε “συγκλονισμένος”, ενώ η φωτογραφία προέκυψε μετά από πολλές προσπάθειες να απαθανατίσει το μαγευτικό φαινόμενο.

Ben maze
“Η επιβράβευση του κυνηγού”

Ο Μπεν Μάζε κατάφερε να απαθανατίσει αυτό το εντυπωσιακό παιχνίδι με τα χρώματα στο Lion Rock, στην Αυστραλία. Οπότε εν προκειμένω έχουμε να κάνουμε με ένα “νότιο” σέλας, το Aurora australis, το οποίο διανθίζεται με έναν γαλαξία…

Benjamin eberhardt 800x450

“Μία νύχτα στην Ανταρκτική”

Η φωτογραφία αυτή από τον Μπέντζαμιν Έμπερχαρντ προέκυψε στο παρατηρητήριο Ice Cube Neutrino στον Νότιο Πόλο. Πρόκειται για μία λήψη με ανοιχτό διάφραγμα για ώρες, με θερμοκρασίες που έφταναν μέχρι και τους -80 ºC. Σύμφωνα με τον Έμπερχαρντ ήταν ένα μάθημα που διήρκεσε μήνες, με πολλές αποτυχίες και παγωνιά…

56064282 302

“Φαντάσματα από χιόνι”

Ο Πέτρι Πουρούνεν απαθανάτισε αυτό το παράξενο, σχεδόν σουρεαλιστικό τοπίο στην Λαπωνία. Δέντρα ύψους μέχρι και 10 μέτρα είναι τυλιγμένα στο χιόνι, θυμίζοντας σκηνικό βγαλμένο από ταινία του Τιμ Μπάρτον. Καθαρός ουρανός, θερμοκρασία περί τους -24 ºC, και μία ιδέα του φεγγαριού στο βάθος στήσαν τις ιδανικές συνθήκες για τον φωτογράφο.

56064292 303

“Βίκινγκς του ουρανού”

Ο Νίκο Ρινάλντι τράβηξε την φωτογραφία αυτή σε ένα ταξίδι του στην Ισλανδία. “Ένα βουνό πίσω από μία παραλία από μαύρη λάβα, αμμόλοφοι που σχηματίστηκαν λόγω του αέρα… ένα πάντρεμα υπέροχων στοιχείων της φύσης”. Το μόνο που δεν ήταν αυτονόητο, ήταν ο σωστός φωτισμός – κι εκεί όπως φάνηκε όμως στάθηκε τυχερός.

56064262 302

“Μυστικισμός στη φύση”

Μια κρύα νύχτα του Νοέμβρη στην Ισλανδία η Βιρτζίνια Ιλέρα τράβηξε μία εντυπωσιακή φωτογραφία. Το κυνήγι για μία λήψη από το πολικό σέλας έγινε λόγω του αέρα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. “Ξαφνικά όμως έγινε μία έκρηξη φωτός και τότε συνειδητοποίησα ότι όλη αυτή η κούραση άξιζε τον κόπο”, αναφέρει η φωτογράφος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.