Καλή Χρονιά σε όλους, πλην… ποδοσφαίρου

Dhmhtra
Facebook
Twitter
LinkedIn

του Άλκη Φιτσόπουλου 

Έχετε ποτέ, κάνει μία ευχή, γνωρίζοντας ότι θα πάει… χαμένη; Αν όχι, τότε, μπορείτε να τον κάνετε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όποιος κάνει ευχή «να φτιάξουνε τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο το 2021», θα πρέπει να γνωρίζει ότι πρόκειται για μία χαμένη ευχή.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται για φτιάξει ποτέ. Να φανταστείτε, ότι σ’ αυτόν τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων γεμάτων… δηλητήριο στην φλέβα των οπαδών τους, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός εύχονται «Καλά Χριστούγεννα» σε ειρωνικό τόνο ο ένας για τον άλλον.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως, καθώς επεκτάθηκε σε επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Ένα είναι το σίγουρο: Στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους, περιτριγυρισμένοι μονάχα από καμιά 4.000 φανατικούς οπαδούς τους, καθότι οι κανονικοί φίλαθλοι έχουν ήδη απομακρυνθεί και θα συνεχίσουν να το κάνουν, αηδιασμένοι από τις εμβολές στα χαμηλά ένστικτά τους. Λύση από τους εντός των συνόρων αποφασίζοντες, δεν υπάρχει.

Η πολιτεία είναι ανήμπορη να παρέμβει, γιατί προσκρούει επάνω στο λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου. Μπορούν να το κάνουν οι δυο υπερκείμενες συνομοσπονδίες FIFA/UEFA, αλλά μόνο με περίσσιο ριζοσπαστισμό κι όχι με… γλυκανάλατες νουθεσίες – εκθέσεις ιδεών. Επί του πρακτέου, τοποθέτησαν έναν νέο αρχιδιαιτητή, τον Άγγλο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με την ελπίδα ότι επειδή προερχόταν από… συναίνεση των Big-4 (τρομάρα τους), θα λυνόταν το πρόβλημα. Ήδη, Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ απέσυραν στην στήριξή τους.
Είναι προφανές ότι αν οι «μεγάλοι» συμφωνούσαν και για το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, το ίδιο θα γινόταν. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι την προσεχή σεζόν στο Champions League θα βγάζει μόλις μία ομάδα η Ελλάδα κι από τον 2ο προκριματικό μάλιστα και οι άλλες τρεις θα παίζουν στην Γ’ Εθνική της Ευρώπης, το νεοσύστατο Conference League (ούτε καν στο Europa League), το ερώτημα τίθεται αβίαστα: Ποιος ο λόγος να επενδύσεις κάποιος τα λεφτά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Εύκολη η απάντηση: Για τον έλεγχο των μαζών…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.