Νεκρή η γυναίκα που πυροβολήθηκε στο Καπιτώλιο -Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσιγκτον…

Bb6fb8f1606546d1823ee8eed4702abe
Facebook
Twitter
LinkedIn

Στην Ουάσιγκτον η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει ισχύ μέχρι την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν-μέχρι 20 Ιανουαρίου…

Η δήμαρχος Muriel Bowser  δήλωσε ότι οι ”ταραξίες” που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο «προσπάθησαν να διακόψουν τις διαδικασίες του Κογκρέσου σχετικά με την επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη μητροπολιτική περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα χθεσινά επεισόδια στην Ουάσινγκτον.

Διευκρίνισε ότι οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα..

52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Για «ημέρα ντροπής» έκανε λόγο ο Μπαράκ Ομπάμα για την εισβολή στο Καπιτώλιο, κατηγορώντας ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ ως υποκινητή των επεισοδίων.

«Η δημοκρατία υπό πολιορκία», «το πραξικόπημα της τρέλας», «ο Τραμπ βάζει φωτιά στην Ουάσινγκτον»: το «χάος», που προκλήθηκε χθες, Τετάρτη, στο Καπιτώλιο από τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου, που επιρρίπτει την ευθύνη στον απερχόμενο πρόεδρο, τον οποίο κατηγορεί ότι ενθάρρυνε τη βία των οπαδών του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.