“Η Αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη”   26 και 27 Απριλίου τελευταίες παραστάσεις!

E88a6e61d13c543bc2d1003bd7b0285b corniliaph1013nam1
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

“Η Αναπαράσταση της δίκης του Σωκράτη”

 

26 και 27 Απριλίου τελευταίες παραστάσεις!

 

Θεατρική Σκηνή Δήμου Αβδελιώδη (στον παλιό κινηματογράφο ΣΤΟΥΝΤΙΟ)

 

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, τη συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και την υποστήριξη της Ένωσης Γάλλων Ελλάδας.

Ο Δήμος Αβδελιώδης, εμπνευστής και δημιουργός της δυνατότητας να μιλιέται σήμερα η αρχαία ελληνική ως ζωντανή γλώσσα, διδάσκοντας στους ηθοποιούς την εκφορά και την φωνητική ερμηνεία της με την «ΛΟΓΙΚΗ-ΜΟΥΣΙΚΉ» μέθοδό του και καταθέτοντας την νέα του μετάφραση/απόδοση του Πλατωνικού κειμένου, επαναφέρει την παράσταση που γίνεται εμπειρία ζωής για τους θεατές.

 

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάσθηκε το 2015 ως συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την ΑΜΚΕ «ANAGNORISIS», καθηλώνοντας χιλιάδες θεατές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με κορύφωση την παρουσίασή της στην ιστορική Όπερα του Ανόι στο Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το πλήθος των

διπλωματικών αντιπροσωπειών 27 Πρεσβειών, από τα γνωστότερα κράτη του κόσμου, προκαλώντας εκδηλώσεις ενθουσιασμού, θεωρούμενη σπουδαίο σύγχρονο πολιτιστικό γεγονός για την συμβολή της επικαιροποίησης των ιδεών του Σωκράτη, ως ορόσημο για την δημιουργική ανέλιξη της παγκόσμιας κοινότητας.

 

Η παράσταση με τον Gilles Decorvet δόθηκε τον Νοέμβριο του 2022 στη Γενεύη, με καθηλωτική αποδοχή από το ελβετικό κοινό, ενώ προγραμματίζονται νέες παραστάσεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο ελληνιστής Ελβετός Gilles Decorvet, διατελεί Καθηγητής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Έχει μελετήσει ενδελεχώς την αρχαία και την σύγχρονη ελληνική γλώσσακι έχει μεταφράσει στα γαλλικά κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς. Αφηγείται επίσης, σημαντικά κείμενα σε σχολεία, θέατρα και φεστιβάλ, στην Ελβετία και στη Γαλλία.

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους.

Την ευθύνη της παράστασης έχει ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης

 

Η Θεατρική σκηνή βρίσκεται στην οδοό Σταυροπούλου 33, στην Αθήνα και το τηλέφωνο είναι  210 8220008, 210 8640054.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.