Ανοίγει η Αγορά απο σήμερα 18-1-2021 -140 χιλ. εργαζόμενοι επιστρέφουν στις εργασίες τους…

43fbb22dfca18ea87233036962f26563 xl
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανάσα για τους ανθρώπους που έχουν επιχειρήσεις στη λιανική και για εργαζόμενουςαπο σήμερα  που αμεβάζουν ρολά τα μαγαζιά.

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000.

θα λειτουργούν κανονικά για το κοινό (προαιρετικά μπορούν να ανοίξουν και την Κυριακή 24 Ιανουαρίου), με συγκεκριμένα μέτρα ωστόσο, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, ένα ενδεχόμενο μίας νέας έξαρσης της πανδημίας.

Ετσι, σε κάποιες περιπτώσεις τα μαγαζιά θα ανοίξουν μόνο με την μέθοδο click away (παράδοση εντός). Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ με αυτή τη μέθοδο, είναι οι εξής:

Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής
διαιτολογικές υπηρεσίες
ΚΤΕΟ
Οι πελάτες θα προσέρχονται MONO κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων (e-mail, SMS). Φυσικά, θα απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση η αποστολή του SMS με τον κωδικό «2». Να τονιστεί πως στις επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με ραντεβού, δεν ισχύει ο χρονικός περιορισμός των 2 ωρών, όπως έχει τονίσει και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.
Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών κατά την οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets) ορίζεται ως εξής:
Eνας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.