Στα Ιμαλάϊα κατέρρευσε τμήμα παγετώνα και εγκλώβισε τουλάχιστον 150 ανθρώπους

Imalaia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τμήμα παγετώνα των Ιμαλαΐων κατέρρευσε σήμερα το πρωί μέσα σε φράγμα στην Ινδία, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι έως και 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κατάρρευση του παγετώνα είχε ως συνέπεια να προκληθούν πλημμύρες και να οδηγηθούν στην εκκένωση χωριών κατά μήκος ποταμού. «Ο αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη», όμως εκφράζονται φόβοι ότι 100 έως 150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του κρατιδίου Ουταραχάντ.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε ότι είδε ένα τείχος από σκόνη, βράχια και νερό να κατεβαίνει σαν χιονοστιβάδα την κοιλάδα του ποταμού. «Ήρθε πολύ γρήγορα, δεν υπήρχε χρόνος να ειδοποιηθεί κανείς», είπε τηλεφωνικά στο Ρόιτερς ο Σαντζάι Σινγκ Ράνα, ο οποίος ζει στα υψώματα του χωριού Ράινι. «Νόμισα πως θα παρασύρει ακόμη κι εμάς».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ντόπιοι εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά άνθρωποι που εργάζονται σε γειτονικό υδροηλεκτρικό σταθμό, καθώς και χωρικοί που έψαχναν για καυσόξυλα ή έβοσκαν τα κοπάδια τους κοντά στον ποταμό. «Δεν έχουμε ιδέα πόσοι άνθρωποι αγνοοούνται», πρόσθεσε.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.