Ευαγγελισμός: 92 κρούσματα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό -απαγορεύσεις σε επισκεπτήρια…

Evaggelismos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απαγορεύτηκαν για δύο εβδομάδες τα επισκεπτήρια στον Ευαγγελισμό, ενώ δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε στους ιατρικούς επισκέπτες, καθώς 92 εργαζόμενοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 3% του συνόλου των εργαζομένων στο νοσοκομείο (3.400). Πρόκειται για ιατρονοσηλευτικό όσο και διοικητικό προσωπικό του μεγαλύτερου νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας.

Τα κρούσματα οφείλονται κατά κύριο λόγο στην υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον, οδηγώντας τη διοίκηση σε αυτή την απόφαση, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η περαιτέρω διασπορά της Covid-19, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αύριο Τρίτη 4/1 επιστρέφουν οι 60 από αυτούς. Οι υπόλοιποι παραμένουν σε καραντίνα, όπως ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Από τη διοίκηση τονίζεται ότι οι υπάλληλοι που βρέθηκαν θετικοί, έχουν κολλήσει εκτός νοσηλευτικού ιδρύματος, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς στην κοινότητα. Sύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, που μίλησε στο kathimerini.gr, υπάρχει μεγάλη θετικοποίηση και μεταξύ των ασθενών, κάτι που σημαίνει πως ενώ εισάγονται ως αρνητικοί με PCR τεστ, κατά τη νοσηλεία τους στον Ευαγγελισμό, ένα μεγάλο ποσοστό διαγιγνώσκεται με νέο κορονοϊό.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.