Στο Αρχείο η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου

Sofia bekatorou ape
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η  δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες που έκανε η αθλήτρια  Σοφία Μπεκατώρου οι οποίες άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου», τέθηκε στο αρχείο, καθώς η καταγγελλόμενη πράξη, φέρεται να τελέστηκε πριν  από 23 χρόνια και άρα έχει υποπέσει πλέον σε παραγραφή. .

Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης ήταν μονόδρομος για τον  εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο που διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου καθώς είναι «δεμένα» πια τα χέρια της Δικαιοσύνης προκειμένου να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Η έρευνα έκλεισε όμως και για ως προς το σκέλος των άλλων δύο  γυναικών(εκ των οποίων η μία επίσης αθλήτρια της Ιστιοπλοϊας και η άλλη δημοσιογράφος), για τις οποίες μίλησε στην κατάθεσή της η Σοφία Μπεκατώρου. Στην περίπτωσή τους, οι τυχόν αξιόποινες πράξεις χαρακτηρίζονται ως ήσσονος σημασίας και απαιτείται η υποβολή έγκλησης για να ασκηθεί ποινική δίωξη. Επειδή όμως πρόκειται για καταγγελίες εκτός των ποινικών ορίων, οι δύο γυναίκες δεν κλήθηκαν για να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας.

Αντίθετα, η αποκάλυψη από τη Σοφία Μπεκατώρου για το βιασμό της αθλήτριας ιστιοπλοϊας από τον προπονητή της, όταν ήταν ακόμη παιδί, οδήγησε στη σύλληψη και την προφυλάκισή του, καθώς το αδίκημα δεν παραγεγραμμένο.

Για τον συγκεκριμένο προπονητή μάλιστα, η έρευνα συνεχίζεται μετά την κατάθεση του πατέρα της αθλήτριας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ύπαρξη μεγάλου αριθμού όπλων, μεταξύ αυτών και ενός καλάσνικοφ, σε εξοχική κατοικία της οικογένειας του προπονητή σε κωμόπολη της Βοιωτίας. Για το λόγο αυτό,  ο εισαγγελέας έστειλε αντίγραφο της δικογραφίας στον εισαγγελέα της Θήβας προκειμένου να διερευνηθεί και αυτό το σκέλος της υπόθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.