Πέθανε ο θρύλος της αμερικάνικης τζάζ Τσίκ Κορία…

6025afe02600000f19276304
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο θρύλος της αμερικανικής τζαζ, Τσικ Κορία, πέθανε στις 9 Φεβρουαρίου από σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία 79 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στάθηκαν δίπλα στο ταξίδι μου, και βοήθησαν να κρατηθεί λαμπερή η φλόγα της μουσικής», έγραψε ο Κορία σε μήνυμα που συντάχθηκε πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση που ετοίμασε η ομάδα του.

«Είναι η ελπίδα μου όσοι έχουν μια αμυδρή επιθυμία να παίξουν, να γράψουν, να κάνουν μια παράσταση, να το κάνουν. Αν όχι για τους εαυτούς σας, τότε για εμάς τους υπόλοιπους. Δεν είναι μόνο επειδή ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους καλλιτέχνες, αλλά επειδή είναι απλώς πολύ διασκεδαστικό», πρόσθεσε.

Ο Τσακ Κορία κέρδισε συνολικά 23 βραβεία Grammy Στη διάρκεια της καριέρας του ηχογράφησε πάνω από 200 δίσκους ενώ ασχολήθηκε με τη συμφωνική μουσική, τη μουσική δωματίου και έγραψε τραγούδια για παιδιά.

Ο Αντονι Αρμάντο Κορία είχε γεννηθεί στο Τσέλσι της Μασαχουσέτης το 1941 και, καθώς ο πατέρας του ήταν μουσικός, μεγάλωσε ακούγοντας Μότσαρτ, Μπαχ και Μπετόβεν, αλλά και τη μουσική του Τσάρλι Πάρκερ, του Μπαντ Πάουελ, του Λέστερ Γιανγκ και του Χόρας Σίλβερ, ο οποίος μάλιστα του άσκησε ιδιαίτερη επιρροή.

Από πολύ νωρίς άρχισε να παίζει με σημαντικούς μουσικούς, όπως οι Γουίλι Μπόμπο, Καλ Τζέιντερ, Χέρμπι Μαν και Μόνγκο Σανταμαρία, οι οποίοι τον έκαναν να αγαπήσει τη λάτιν μουσική και να διατηρήσει πολλά ρυθμικά στοιχεία της στο παίξιμό του.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.