Μέρες Ραδιοφώνου …του Παύλου Αλέπη

Mediadefaultimages120613122838 8548
Facebook
Twitter
LinkedIn
Επειδή σημερα ειναι ημέρα ραδιοφωνου.ενος θερμού λόγω της αμεσότητας -οπως λέγεται -μέσου θα…ψυχράνω μερικους συγχωρήστε με..
Θα θυμίσω πως υπηρχε καποτε ,έλεγχος για την πιστη ορθοφωνία οσων ακούγονταν. Περνούσαν απο επιτροπή ακροάσεων πριν μπορέσουν να φθάσουν στο μικρόφωνο οι παντες…. Θα μου πειτε να ξαναγυρίσουμε στο Κρατικο μονοπωλειο; Οχι αλλα η κατάργηση των κανονων ειναι λογική;; Ο στοιχειώδης ελεγχος λέγεται ελευθερία η μηπως καταντά ασυδοσία;;
Ακομα το άνοιγμα των μικροφώνων στον πασα εναν εχει η δεν εχει αποτελέσματα;; Εχει η δεν εχει ορατές κοινωνικές και μορφωτικές επιπτώσεις ;;; Πως διαμορφώνεται η γλωσσα και ο προφορικος πολιτισμος. Λαικος και απαραίτητος 100% …;;;
Μερες ραδιοφώνου με καρδούλες και αφιερώσεις μονον; Με ελαφρότητα ; Χωρις σκέψεις;; Με ποναει παντα. Αλλο η αγάπη, αλλο η ευθυνη…
Ακουστε ποιος τα λεει…
Λιγοι γνωρίζουν πως ξεκίνησα να γνωριζω ψαχουλευτά το ραδιοφωνο,στους ραδιοθαλαμους Ζαππειου. Ημουν φιλοδοξος βοηθος νεανίσκος του Γιωργου Καρατζαφερη -ναι επι χουντας- και διάλεγα την μουσική και ειδησουλες για την πρωινη εκπομπη της Τροχαιας, την πρωτη που εγινε για να…διευκολυνει με πληροφορίες της κίνησης τους οδηγους στην Αθηνα.. Κλεμμένο Consept απ τα αμερικανικα ρ/φ..Τραγουδακια-ειδησουλες-πληροφοριες και απ την αρχη….
Αθωες εποχες που κόπηκαν βιαιως για λογους που θα χρειάζονται αλλου ειδους εξηγησεις…(Πολιτικές και αλλες)..
Ας ειναι. Αργότερα στην Παλλήνη επι Κοσκωτα, δοκιμασα Ρ/φ με μια εκλεκτή παρεα στον SKY…πριν ενσκήψουν οι Αλαφουζοι… Διευθυντής ο Τασος Παπαδοπουλος. Διευθυντής ειδήσεων ο υπογραφων, Και φιλοι ..αγαπημενοι.Ο Νασος Αθανασιου,η Σεμινα Διγενη, ο Ανδρεας Μικρούτσικος και η Σοφια Βωσου (Πιπης και Ποτουλα) ηρθε μετα ο Γιώργος Λιανης, ο Στεφανος Κορκολης, η Ναταλια Γερμανού (στο ξεκινημα της) ,η πεπειραμενη Ελενη Μαβίλη, η Σασα Παπαχριστοφιλοπουλου,ο Τακης Σπηλιόπουλος ,ο Αντωνης Λιαρος, Γ Σιδερης,και η εξασθενημενη μνημη που να τα καταφερει να τα θυμηθεί τοσα παιδια με ηθος και διψα… Τα όνειρα μας τα εκοψε το ξυπνημα της…δραπετευσης του Γ Κ εις τας Αμερικας,το βρωμικο 89 και τι να λεω… Μυθιστορημα αλλης φορας…
Το ραδιοφωνικο νήμα το ξαναπιασαμε με τον ΦΛΑΣ 961 στην Αγ.Αικατερινη στην Πλακα. Εκει πήραμε μια αποθήκη υφασματων (Ιάκωβος Τζιμπρε) και την καναμε στούντιο on air και αιθουσα συνταξης και produktion σταθμο έκπληξη που την θυμούνται ακομη….
Απο εκει η ιστορία σχεδόν γνωστη ,αν αμφιβάλλει κανεις ας ρωτήσει τον Λιανη,την Μιχαλιτσιανου,τον Μπορομποκα, τον Νασο,τον Σιαδοπουλο,τον Τολιο,τον Αργυρη Κωστακη,τοσα γλυκα πρόσωπα και αναμνησεις..( και να μην πω ξανα για την ασθενη μου μνήμη που θα στενοχωρήσει σίγουρα οσους ξεχασα…)Θα με συγχωρησουν.; Ελπιζω. Ασυγχώρητος θα ημουν αν ξεχνούσα τον Θοδωρο Νανο που πέθανε προχθες(καλο του ταξιδι) που ηταν εκει με τον Γ Καραμαλεγκο και μας επέβλεπε για λογαριασμο του αφεντικού Σωκρατη Κοκκαλη και της Κυριας Ελενης.. .
Το μυαλο αφήνιασε και με μάλωσε σαν ειδε πως άφησα απεξω το ονομα του Λυκούργου Κομίνη ,απ τις αναμνησεις… Ασπρο Μαυρο σε φοντο κιτρινο….Καθηλωτικη ανασκοπιση των εφημεριδων,,,με νοηματα δημοσιογραφικα.. Ας ειναι ,τι να πρωτοθυμηθω…Μεχρι Λευτερη Παπαδόπουλο να παίρνει συνεντεύξεις απο τον Ανδρεα Παπανδρεου….
Ο Θεος να σας φυλάει απ τις αναμνησεις των… ηλικιωμενων χωρις ειρμο,με ακαταλαβίστικες συναισθηματικες αναφορές ξεχασμένες αξιες και πασπαλισμένες απο την άφθονη σκόνη του χρόνου..
Φλυαριες του διαδικτύου, θα πείτε. Εκπομπές λογου καθόλου παραλόγου, ανούσιες ομως τωρα ξεθωριασμένες στον ερτζιανο αερα που τοσο αγαπήσαμε ..;;;Ποιος ακουει….
Χωρις μουσικές μαλιστα.;;; Εγκλημα ραδιοφωνικο….
Ποιος εχασε την υπομονή του κι εφτασε εδω κατω…
Εμεις δεν χάσαμε την πιστη μας. Και μακάρι να μην την χάσουν τα νεα παιδιά και να φτιάξουν το ραδιόφωνο των δικων τους ονείρων.
Βαλε τραγουδι…
Δωσε ευχές στο σημαντικο ραδιοφωνάκι και τις αγάπες του…..

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.