Δημήτρης Λιγνάδης και οι παρατρεχάμενοι που με την σιωπή τους έτρεφαν την δυναμή του.

Dimitris lignadis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σαν τα ποντίκια έτρεξαν να φύγουν απο το ”καράβι” του σκηνοθέτη και ηθοποιού ‘ολοι οι   ,  αυλικοί. Τη Σημαία της ηθικής σήκωσαν ,αυτοί που ήξεραν  και δεν μιλούσαν χρόνια και με την σιωπή τους έθρεφαν την δύναμη  αυτού που σήμερα κατηγορούν.Ας δουμε λοιπόν το χρονικό της σύλληψης και του τι μέλλει γενέσθαι…

Ο Δημήτρης Λιγνάδης από τη στιγμή της σύλληψής του βρίσκεται στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Θα ακολουθήσει συνεννόηση με την ανακρίτρια για το πότε θα εκτελεστεί τυπικά το ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα και αμέσως μετά θα οδηγηθεί στο γραφείο της, στο Κτίριο 9 της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αυτό θα γίνει σήμερα ή  την Δευτέρα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου και να προετοιμάσει την απολογία του.

Μέχρι να απολογηθεί θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της προφυλάκισης, εισαγγελέας και ανακρίτρια θα   ερευνήσουν δύο στοιχεία: αν είναι ύποπτος φυγής και αν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων
Η κατηγορία που αποδίδεται στον Δημήτρη Λιγνάδη από τις εισαγγελικές αρχές είναι το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή. Σε βάρος του έχουν κατατεθεί δύο μηνύσεις, με τρεις ανθρώπους να καταγγέλλουν βιασμό.

Η έρευνα οδηγήθηκε σε έναν μάρτυρα, ο οποίος κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στον εισαγγελέα και είπε ότι έχει πέσει και αυτός θύμα βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη, πριν από 5 με 6 χρόνια. Αυτή η μαρτυρία ήταν ουσιαστικά αυτή που  οδήγησε στην σύλληψη τον σκηνοθέτη, καθώς πλέον οι εισαγγελικές αρχές είχαν στα χέρια τους έναν μάρτυρα που κατήγγειλε βιασμό σε χρόνο μη παραγεγραμμένο.

Όμως, οι εισαγγελικές αρχές δεν αξιολόγησαν μόνο μία μαρτυρία. Ενώπιον του ίδιου εισαγγελέα προσήλθε την Παρασκευή, υπό άκρα μυστικότητα, μία γυναίκα, η οποία φέρεται ότι ανήκε στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη μέχρι το 2017.

Η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κατέθεσε ότι η ίδια γνώριζε πως ο Λιγνάδης προσέγγιζε ανηλίκους με σκοπό να τους εκμεταλλευτεί σεξουαλικά και μίλησε αναλυτικά  για τον τρόπο που δρούσε ο σκηνοθέτης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.