Ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή απαρίθμησε μια προς μια τις απ΄ευθείας αναθέσεις που έχουν εξοργίσει τον κόσμο…

5f4e9650825e6329dd4be0d2
Facebook
Twitter
LinkedIn

«Έρχεστε με τον πιο χυδαίο πελατειακό τρόπο να κάνετε εξυπηρετήσεις. Έχετε αξιοποιήσει αυτή την πανδημική κρίση ως ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα πλιάτσικο και ένα καθεστώς απόλυτης μιντιακής κυριαρχίας. Δώσατε τη δυνατότητα για σύναψη συμβάσεων κάθε είδους. Σε όλη τη δημόσια διοίκηση επικράτησε ένα τσουνάμι απευθείας αναθέσεων. Δεν είναι μόνο τα μεγάλα ψάρια που αναγκαστήκατε να τα πάρετε πίσω, αναφέρομαι στην υπόθεση Βρούτση και την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου των vaoucher. Αναφέρομαι σε σκάνδαλα υπαρκτά τα οποία δεν πήρατε πίσω και θα αναφερθώ και σε αυτά. Δεν έχω αμφιβολία ότι παρά πολλά στελέχη μικρότερης βαθμίδος κάνουν αυτή τη δουλειά» επισήμανε.

Απαρίθμησε μία προς μία τις υποθέσεις απευθείας αναθέσεων από την γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, για την οποία σχολίασε ότι «έχει προκαλέσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα με σωρεία απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες που είτε ιδρύθηκαν την τελευταία στιγμή είτε δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο». Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η κ. Νικολάου:

  • Έδωσε 500.000 ευρώ για υπηρεσίες καθαρισμού σε εταιρία η οποία διαχρονικά ασχολείται με την διοργάνωση συνεδρίων, αλλά μόλις μία μέρα μετά την ανάθεση, καταχωρήθηκε η  ενασχόλησή της με τον τομέα της απολύμανσης.
  • Έδωσε 232.000 ευρώ για αγορά μέσων ατομικής προστασίας σε εταιρεία που συστήνεται στις 29/03/2020, καταθέτει προσφορά στις 30/03/2020 και αναλαμβάνει προμήθεια του ελληνικού δημοσίου.
  • Έδωσε 300.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο και για την κάλυψη αναγκών των καταστημάτων κράτησης της χώρας, σε εταιρία που εμπορεύεται τρόφιμα και ποτά.
  • Έδωσε 47.000 ευρώ απευθείας ανάθεση προμήθειας υγειονομικού υλικού για την κάλυψη αναγκών όλων των Καταστημάτων Κράτησης,  σε εταιρεία που κατασκευάζει αμορτισέρ αυτοκινήτων!
  • Έδωσε 229.000 ευρώ σε επιχείρηση που εμπορεύεται εποχιακά είδη και διακόσμησης σπιτιού.
  • Έδωσε 147.000 ευρώ για προμήθεια γαντιών νιτριλίου για τις ανάγκες των καταστημάτων κράτησης, με τιμή μονάδας 17,50 ευρώ. Την ίδια περίοδο άλλες υπηρεσίες του ΠΡΟΠΟ, προμηθεύονται το ίδιο ακριβώς προϊόν με τιμή μονάδας 8,85 ευρώ!»

«Θα βάλετε φρένο σε αυτήν την κυρία; Δεν είναι κατάσταση αυτή;» διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε, ακόμη, την υπόθεση των ΕΛΤΑ όπου εταιρεία που συστάθηκε την προηγούμενη ημέρα πήρε ανάθεση έργου 250.000 ευρώ.

«Εν μέσω καραντίνας και πριν βγει ακόμη ΦΕΚ διορισμού ο κ. Μηταράκης διορίζει ως μετακλητό τις τεχνικής υπηρεσίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος είναι κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και με το που ξεκίνησε τη θητεία του άρχισε την ανάθεση έργου για την κατασκευή εγκατάστασης προσφύγων 4,5 εκατ. ευρώ» είπε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε κάνοντας αναφορά σε απευθείας ανάθεση 6,5 εκατομμυρίων για συμβουλές για κατασκευή δομών και σχολιάζοντας «η ιδιωτική εταιρεία θα δίνει συμβουλές στους ιδιώτες μετακλητούς».

Αφού έκανε αναφορά και στα υπερκοστολογημένα rapid test που έχει αγοράσει η Περιφέρεια Αττικής του κ. Πατούλη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς κάνοντας λόγο για ανηθικότητα. «Αυτό που γίνεται είναι επιλογή κάποιων από τα κάτω του με αθλιότητα, τη στιγμή που υπάρχουν ευπαθείς ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη το εμβόλιο και πηγαίνουν στη ζούλα στελέχη και εμβολιάζονται» υπογράμμισε.

Ανέφερε ξεχωριστά τις υποθέσεις σε ΚΑΤ, Αττικόν, νοσοκομεία Κρήτης, νοσοκομείο Ιωαννίνων, νοσοκομείο «Σωτηρία», κέντρο υγείας Κέρκυρας, την περίπτωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, ενώ μίλησε ξεχωριστά για τα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη.

«Κορυφαίο σκάνδαλο αυτό που έγινε στο κέντρο πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη όπου πήραν κομματικά στελέχη τη θέση παιδιών με αναπηρία. Αυτό φανερώνει μια νοοτροπία κυνισμού και ανηθικότητας» σχολίασε.

«Μην έχετε την εντύπωση ότι αυτά ο ελληνικός λαός δεν θα βλέπει. Ο ελληνικός λαός σας παρακολουθεί» ανέφερε καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Απάντηση Πελώνη στον Τσίπρα

Με δήλωσή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος επέλεξε να εστιάσει στις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Θ. Δρίτσας για την υπόθεση Κουφοντίνα:

«Θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, να βρει μια λέξη να πει από το βήμα της Βουλής για τις απαράδεκτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων, δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Δεν βρήκε ούτε μισή. Αντ΄ αυτού, επέλεξε να στοχοποιήσει τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής –«αυτή την κυρία», όπως ανέφερε απαξιωτικά για μια γυναίκα– Σοφία Νικολάου, η οποία εφαρμόζει το νόμο. Όλοι καταλαβαίνουν το νόημα της σιωπής του. Στο δίλημμα με το Κράτος Δικαίου ή με τον Κουφοντίνα, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πάρει θέση.

»Επιμένοντας στο ψευδές αφήγημά του για την πανδημία που κλείνει πεισματικά τα μάτια απέναντι στις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Τσίπρας τώρα ρίχνει το δηλητήριο του λαϊκισμού του στους εμβολιασμούς. Επιχειρεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που θα χτίσει το τείχος της ανοσίας στο δρόμο προς την ελευθερία. Τον ενοχλεί, άραγε, στ΄ αλήθεια, η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, ή είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου;».

Ηλιόπουλος για Πελώνη

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, απάντησε στην κυβερνητική εκπρόσωπο ως εξής:

«Η κα Πελώνη καλό είναι να βρει να πει μια συγνώμη εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας που παρά το παρατεταμένο για 5 μήνες λοκνταουν έχει οδηγήσει για μια ακόμη φορά τα νοσοκομεία στο κόκκινο, χειρουργεία να αναστέλλονται και χιλιάδες συμπολίτες μας να υποφέρουν. Μια συγνώμη για τη σκανδαλώδη διαχείριση των δημοσίων πόρων με αναθέσεις σε ημέτερους.

»Μια συγνώμη για την ανηθικότητα των παράνομων εμβολιασμών στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα που παίρνουν τη σειρά ευπαθών συμπολιτών μας.
Αντί αυτού επιμένει με ανήθικο και διχαστικό τρόπο να αμφισβητεί τη προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και της Προοδευτικής παράταξης στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου. Έτσι όμως κάνουν ξεκάθαρο ότι αποτελεί προσωπική επιλογή του κου Μητσοτάκη η στρατηγική της έντασης και του διχασμού μήπως και καταφέρει να  κρύψει την αποτυχία της κυβέρνησής του σε κάθε μέτωπο. Σε αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο δεν θα τους ακολουθήσουμε.

Πηγή:Εf Syn

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.