Συνεχίζεται η έρευνα για τα περιστατικά θρομβώσεων άν συσχετίζονται με το εμβόλιο

Astrazeneca embolio
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με ανακοίνωση του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) τονίζει πως συνεχίζει την έρευνα αναφορικά με περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού έρχεται κατόπιν της απόφασης της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας να αναστείλει τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca για προληπτικούς λόγους. «Ο EMA ερευνά έναν αριθμό περιστατικό αιματικών θρόμβων σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο» σημειώνει η ανακοίνωση.

Σήμερα, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία προστέθηκαν στη λίστα των χωρών της Ευρώπης (Δανία, Ιρλανδία, Ολλανδία κα.) που ανακοίνωσαν την προσωρινή αναστολή της διάθεση τους εμβολίου. Η Ελλάδα φαίνεται πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενεργήσει ανάλογα με την απόφαση του EMA.

Ο EMA αναφέρει πως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την AstraZeneca και ειδικούς στις παθήσεις αιματολογικών διαταραχών και άλλες υγειονομικές αρχές, όπως η υγειονομική ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας. Η εξέταση γίνεται με βάση την εμπειρία από την χορήγηση 11 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου.

Η εξέταση των δεδομένων συνεχίστηκε και το Σαββατοκύριακο με αναλύσεις των περιστατικών προκειμένου να εξακριβωθεί αν το εμβόλιο της AstraZeneca συνέβαλε στην εμφάνιση θρομβώσεων ή όχι. Ο EMA θα συνεδριάσει εκτάκτως την Πέμπτη 18 Μαρτίου προκειμένου να καταλήξει σε μια απόφαση για περαιτέρω ενέργειες αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Πηγή: iefimerida.gr –

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.