Ο Νίκος Αλιάγας θα παρουσιάσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Νίκος Αλιάγας
Facebook
Twitter
LinkedIn

Διαφορετικά από ό,τι σχεδιαζόταν προ πανδημίας, αλλά με λαμπρότητα θα εορταστεί η 25η Μαρτίου, στην επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Σε ότι αφορά στις παρελάσεις θα γίνει μόνο η στρατιωτική, ανήμερα της επετείου, χωρίς θεατές, μόνο με την παρουσία των επισήμων προσκεκλημένων.

Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό στην Ελλάδα, οι τρεις «μεγάλες δυνάμεις», Γαλλία, Αγγλία και Ρωσία, θα είναι τιμώμενες χώρες.

Στην Αθήνα για τους εορτασμούς θα βρεθούν  ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν με την συζύγό του, Βλαντλένα.

Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας έχει προγραμματιστεί ένα διήμερο περιορισμένων εκδηλώσεων, αρχικά την 24η Μαρτίου με την ξενάγηση στην Πινακοθήκη όπου η ΠτΔ και ο πρωθυπουργός θα ξεναγήσουν τους επίσημους προσκεκλημένους στην ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη. Εκείνο το απόγευμα θα παραβρεθούν στα εγκαίνια ένας περιορισμένος κύκλος ατόμων που δεν θα ξεπερνούν τους 30, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Οπως έχει εξηγήσει η υπουργός Πολιτισμού, «τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης, γεγονός  που τοποθετεί την Αθήνα στον αστερισμό των πρωτευουσών που φιλοξενούν μεγάλα μουσεία Τέχνης, και η απόδοσή της στο ελληνικό και το διεθνές φιλότεχνο κοινό, θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες».

Την επομένη, 25η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, στο Σύνταγμα. Οπως έχει γίνει γνωστό δεν θα υπάρχουν άλλοι θεατές πέραν των επίσημων προσκεκλημένων της ελληνικής κυβέρνησης και ενός αριθμού επισήμων, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Η παρέλαση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα την παρουσιάσει ο Νίκος Αλιάγας.

Εντωμεταξύ άρχισε ήδη ο σημαιοστολισμός της πρωτεύουσας, ενώ χθες έγιναν και οι δοκιμαστικές πτήσεις των πολεμικών αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.