Πάλι εμείς θα φταίμε…της Μανουέλας Μαθιουδάκη

Hırslı ebeveynler 1
Facebook
Twitter
LinkedIn
  Της Μανουέλας Μαθιουδάκη
ι
Δεν  έχουν τέλος οι αστοχίες και ο παραλογισμός στα μέτρα για τον κορονοϊο.
Άνοιξαν τα μαγαζιά της γειτονιάς -που κακώς έμεναν κλειστά επί πέντε μήνες -με τεράστια ζημιά στην οικονομία. Αλλά παραμένουν κλειστά τα εστιατόρια και τα καφέ, ακόμα και στους ανοικτούς χώρους,
Την ίδια ώρα  έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι τουρίστες.
.Οι ξένοι επισκέπτες μας θα μένουν κλεισμένοι στα ξενοδοχεία -δεν μας είπαν αν θα λειτουργούν τα εστιατόριά τους-  αλλά  θα μπορούν να επισκέπτονται τους  αρχαιολογικούς χώρους. Αν υπάρχουν στον τόπο επιλογής.
Follow your dream in Greece!
Επί πλέον: Το πρωί ανοίγει το λιανεμπόριο σε ΟΛΗ την Ελλάδα ,αλλά το βράδυ κλείνει σε Θεσσαλονίκη ,Κοζάνη, Αχαία.
 Κοιμάσαι  στην Ελλάδα και ξυπνάς στο νησί Ραροτόνγκα.
Πώς να μην αγανακτούν οι πολίτες; 
Πώς να εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό ο οποίος έχει αναλάβει ο ίδιος , με δική του ομολογία, ότι οι τελικές αποφάσεις είναι δικές του;
Γράφει στα φιλοκυβερνητικά ΝΕΑ ο πρώην ΠΑΣΟΚος και νυν Νεοδημοκράτης αρθρογράφος: “Ο Μητσοτάκης μοιάζει με πιλότο χαμένο σε σύννεφα βαριά”,.
 Ακριβέστατη  η περιγραφή.
Με 70 νεκρούς την ημέρα, τα μέτρα του τελευταίου πενταμήνου απέτυχαν. Ποιος ευθύνεται;
Όχι ,βεβαίως, οι “ανυπότακτοι” πολίτες, όπως επιχειρούν κάποιοι υπουργοί και λοιμωξιολόγοι ,με γραμμή Μαξίμου, να μας πείσουν. ¨Η να  χρησιμοποιούν επίσης τους πολίτες  σαν άλλοθι για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την μετακίνηση τα Σαββατοκύριακα από δήμο σε δήμο-“βαλβίδες αποσυμπίεσης” αποκάλεσαν τα νέα μέτρα ,επειδή “ο κόσμος κουράστηκε”. Λες και είμαστε χύτρες ταχύτητας! Αντικείμενα…
Σύμφωνα με τις διαρροές, σκέπτονται να ανοίξουν και τα Λύκεια. Χωρίς κανόνες ασφαλείας, αλλά με τεστ που θα κάνουν οι ίδιοι οι μαθητές και οι καθηγητές.
Για μια ακόμα φορά, η ευθύνη στον πολίτη.
Και μέσα στον γενικό χαμό, ο πρωθυπουργός νομίζει ότι αλλάζει ατζέντα , ανακοινώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις της πάλαι ποτέ ένδοξης ΠΥΡΚΑΛ θα ανακαινισθούν ώστε να   φιλοξενήσουν εννέα υπουργεία!
 Και για να μας χαϊδέψει τα αυτιά, εξαγγέλλει και την δημιουργία εκεί εθνικού πάρκου στο  όνομα του Ανδρέα Λεντάκη ( Του έντιμου αγωνιστή και πολιτικού)
Πόσα θα κοστίσει η μετεγκατάσταση των υπουργείων στο κτίριο της ΠΥΡΚΑΛ; Πες κι εσύ, Σταϊκούρα….
Ας μην ανησυχούμε, όμως.
 Η Άνοιξη φούντωσε το λεφτόδενδρο του κ Μητσοτάκη, ως  φαίνεται…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.