Εφυγε απο τη ζωή ο ποιητής Γιώργος Βουλγαράκης

3037317
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών ο ποιητής Γιώργος Βουλγαράκης.

Είχε εκδώσει έξι ποιητικές συλλογές  αλλά και ως δικηγόρος και διάφορα νομικά βιβλία.

Καθιέρωσε τη σειρά ΜΟΥΣΙΚΗ του εκδοτικού οίκου Σ.Ι.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ και επιμελήθηκε τους πρώτους τόμους της, αναλαμβάνοντας και την ποιητική προσαρμογή των μεταφράσεων στις όπερες. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφόρησε το «Άγιο Ευαγγέλιο» και την «Αποκάλυψη» του Ιωάννη, σε μεταφορά στη νεοελληνική γλώσσα. Ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του ποιητή και νομικού Γιώργου Βουλγαράκη.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε, εκτός των άλλων, διατελέσει Πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (2004) και Αντιπρόεδρος του ΔΣ από το 2001-2003.

Οι παλαιότεροι εργαζόμενοι του Φεστιβάλ θυμόμαστε πάντα την γνήσια αγάπη του για τον πολιτισμό, την ενθουσιώδη συμμετοχή του στις δράσεις του Οργανισμού και τη γλυκύτητα του χαρακτήρα του.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης άφησε τη σφραγίδα του στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αλλά και εν γένει στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας με την πολυσχιδή του δράση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.