Οι δέκα σφαίρες και η χαριστική βολή στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ – οδηγός για τις έρευνες

Karaivaz copy 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ποιες  υποθέσεις ερευνούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ: Οι δέκα σφαίρες στο σώμα του δημοσιογράφου, η χαριστική βολή  το σκουτεράκι και η ενδυμασία των δολοφόνων – ρούχα στρατοωτικής παραλλαγής- είναι τα στοιχεία που ερευνούν οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

Συνήθως οι δολοφόνοι  που  εκτελούν συμβόλαια θανάτου επιβαίνουν σε μεγάλου κυβισμού μηχανές και φορούν κράνη για να μην αναγνωριστούν.

Στη δολοφονία του δημοσιογράφου  χρησιμοποίησαν ένα σκουρόχρωμο σκουτεράκι  είχαν σιγαστήρα.δεν υπολόγισαν   τους τρεις υπαλλήλους   που έγινε μπροστά τους η εκτέλεση  και ο δολοφόνος φορούσε μαυρα γυαλιά και χειρουργική μάσκα.

Και ιδιαίτερη εντύπωση κάνει το στρατιωτικό μπουφάν που αφήνει ερωτηματικά  αφου σίγουρα σε  μάρτυρες άν υπήρχαν θα έμενε στη μνήμη τους. Συγκλονισμένη  η δημοσιογραφική οικογένεια .συγκλονισμένη και η κοινή γνώμη για την αγριότητα της δολοφονίας /αλλά και γιατί ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν συμπαθής στο κοινό που τον παρακολουθούσε για 26 χρόνια στον ηλεκτρονικό και ‘εντυπο Τύπο.

Η Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών, Μαρία Αντωνιάδου που μετέβη άμεσα στον τόπο του εγκλήματος είπε: ”Είμαστε 6.099  δημοσιογράφοι για να ερευνήσουν και να δώσουν απαντήσεις …Θα είμαστε για πάνυα δίπλα στην οικογένειά του.’

‘Εν τω μεταξύ ο Πρωθυπουργός  Κ. Μητσοτάκης   στις 10.30 θα συναντηθεί με τον Μ.Χρυσοχοίδη στο Μαξίμου για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ .

Μαρτυρίες:

«Ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, δεν φαινόταν κανένα χαρακτηριστικό τους. Η εικόνα που μου έχει μείνει είναι αυτού με το στρατιωτικό μπουφάν να εκτελεί», είπε ο υπάλληλος και περιγράφοντας το τι είδε, σημείωσε πως οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι μόλις είχαν τελειώσει την εργασία τους, στο παρκάκι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Τους είχαν πλάτη όταν «ακούσαμε έναν ήχο σαν εξάτμιση, μετά ακούσαμε κι άλλους ήχους και γυρίσαμε κι είδαμε αυτόν να του ρίχνει από πάνω. Μέχρι να γυρίσουμε, είχαν φύγει», είπε, αναφέροντας αργότερα πως όλο το σκηνικό κράτησε λιγότερο από μισό λεπτό. «Ήταν τόσο γρήγορο . Όλα έγιναν μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα», είπε σχετικά.

Ως προς τις λεπτομέρειες, παρατήρησε ότι, «το όπλο σαν να είχε προέκταση σιγαστήρα, παρολαυτά ακούστηκε κάτι», περιγράφοντας τον ήχο ως εξάτμιση.

Ερωτηθείς για το αν αντέδρασε το θύμα, είπε πως, «δεν πρόλαβε να βγάλει ανάσα. Δεν μίλησαν, δεν άλλαξαν κουβέντα».

Αυτό που επίσης παρατήρησε ο αυτόπτης μάρτυρας ήταν το όχημα των δύο δραστών, «ένα χαμηλό σκουτεράκι κακορίζικο, προσπάθησα να δω την πινακίδα, δεν είδα τίποτα», είπε.

«Τον είδα, πάγωσα, πήρα την αστυνομία κι ήρθαν μέσα στο 5λεπτο», περιέγραψε την αντίδρασή του, τονίζοντας ότι, στο σημείο βρίσκονταν μόνο «εμείς οι τρεις που δουλεύαμε».

Έγιναν, μάλιστα, όλα τόσο γρήγορα που, όπως φαίνεται κανένας από τη γειτονιά δεν το κατάλαβε.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ’90, και, εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr.

Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ’ όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.
 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.