Προτάσεις Αλέξη Τσίπρα: Για να μην ξαναγυρίσει η οικονομία μας στο 2010

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/eurokinissi)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γενναία ρύθμιση σε 120 δόσεις με κούρεμα ως 60% ιδιωτικού χρέους της πανδημίας, μέτρα ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέο πτωχευτικό με προστασία της πρώτης κατοικίας είναι τα βασικά σημεία του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίασε  ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Οικονομία, κοινωνική συνοχή, ανάπτυξη: Ο δρόμος της επανεκκίνησης», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη ενώ επτά στα δέκα νοικοκυριά έχασαν πάνω από το ένα τέταρτο του εισοδήματός τους ενώ μία στις τρεις επιχειρήσεις κινδυνεύει με λουκέτο.

«Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ευχολόγια αλλά ούτε και με τις παλιές συνταγές. Αυτές που μας οδήγησαν στη κρίση της περασμένης δεκαετίας. Αντιμετωπίζεται μόνο με σχέδιο και με τολμηρές αποφάσεις. Αυτή είναι η προϋπόθεση για να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας: Τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας για όλους», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Παρουσιάζοντας την οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε διλημματικό χαρακτήρα λέγοντας: «Η αφετηρία μας για όσα καταθέτουμε είναι απλή. Ο κόσμος έχει γνωρίσει πολλές και βαθιές κρίσεις. Και πάντα βρέθηκε ανάμεσα σε δύο επιλογές. Να καταφύγει στις έτοιμες απαντήσεις που με μαθηματική ακρίβεια ανακυκλώνουν τη κρίση. Ή να αξιοποιήσει την εμπειρία, τη γνώση και τις ικανότητες των ανθρώπων για να βρει νέες και καλύτερες απαντήσεις».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι την πρώτη επιλογή δίνει σήμερα η κυβέρνηση κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι όσα λέει και όσα κάνει είναι πιστό αντίγραφο όσων έλεγε και όσων έκανε 10 χρόνια πριν. «Σα να μη διδάχτηκε τίποτα από τη μεγάλη κρίση των μνημονίων. Σα να μη διδάχτηκε τίποτα από όσα συμβαίνουν ένα χρόνο τώρα, στην πανδημία».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.