Ανοίγει την Μ. Τρίτη η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό για άτομα ηλικίας 30-39 ετων

Koronoios vaccine ap 0
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 30 με 39 με το εμβόλιο της AstraZeneca όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας από τη επόμενη μέρα, θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να εμβολιαστούν με AstraZeneca.

Με τροπολογία, μάλιστα, που θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και πλέον θα μπορούν ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία αλλά και ιδιωτικά θεραπευτήρια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα μπορούν να πραγματοποιούν εμβολιασμούς.

Ο υπουργός επεσήμανε πως το αμέσως προσεχές διάστημα οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι τον Μάιο αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 2,5 εκατ. εμβολιασμοί ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να φτάσουμε όπως είπε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε  στην σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιασμούς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους από τις αρχές Μαΐου επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων έως τις 10 το βράδυ ενώ ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, εμβολιασμοί θα διενεργούνται και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα, πάντα με τον κ. Θεμιστοκλέους τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τις ηλικιακές ομάδες 40 με 44 και 45 με 49 ετών.

Αναφερόμενος στην πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού στη χώρα ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι στις 5 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Δίνοντας στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως για τις ηλικίες, άνω των 85 ετών αλλά και για τις ηλικίες  80-84 ετών έχει εμβολιαστεί ήδη το 61% με μια δόση, το 68% των ηλικιών 75 με 79  έχει εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ για τις ηλικίλες 70με 74 έχουν κάνει τη μία δόση το 50%.

Για τις ηλικίες 65με 69 έχει εμβολιαστεί το 27% με μια δόση ενώ το 68,5% έχει προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ για τις ηλικίες 60-64 έχει εμβολιαστεί το 51%.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.