ΟΧΙ στην καταστροφή των αρχαιοτήτων στο Σταθμό Βενιζέλου ζητούν επιστήμονες και διανοούμενοι απ΄όλο τον κόσμο απο τον Κ.Μητσοτάκη

Arxaia venizelou5091838
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έλληνες της διασποράς και φιλέλληνες απευθύνουν ανοικτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της επικείμενης καταστροφής με την απόσπασή τους των αρχαιοτήτων Σταθμού Βενιζέλου στο υπό κατασκευή Μετρό Θεσσαλονίκης.

Υπογράφουν κορυφαίες προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών από την Αμερική, την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση κρίθηκε πρόσφατα από το Συμβούλιο της Επικρατείας που αποφάσισε, με οριακή πλειοψηφία μιας ψήφου (13-12) ότι δεν είναι παράνομο να αποσυναρμολογηθούν τα ευρήματα του σταθμού Βενιζέλου προκειμένου να ολοκληρωθεί γρήγορα η κατασκευή.

«Πιστεύουμε ότι η διατήρηση των αρχαιοτήτων στην αρχική τους θέση και συνάδει με την υποχρέωση του ελληνικού κράτους να διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά – στην περίπτωση αυτή πρόκειται για πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο ελληνικών αλλά πανευρωπαϊκών και παγκοσμίων διαστάσεων – αλλά και είναι τελικά η πιο ευεργετική» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι υπογράφοντες.

Το κείμενο καταλήγει με την προτροπή: «Υπάρχουν εφαρμόσιμα σχέδια που επιτρέπουν στους Θεσσαλονικείς να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα του μετρό χωρίς να στερηθούν ένα από τα πιο σημαντικά τεκμήρια της αδιάλειπτης συνέχειας του αστικού βίου στην πόλη τους επί 24 αιώνες. Είναι ώρα αυτά τα σχέδια να υλοποιηθούν».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.