Μαίνεται η πυρκαγιά στην Κορινθία-και άλλες περιοχές εκκενώνονται οι κάτοικοι εγκαταλείπουν σπίτια και ζώα…

5119539 0
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μεγάλες  πευκόφυτες εκτάσεις καίγονται στην Κορινθία, ενω η φωτιά κατευθύνετι προς τα Μέγαρα απο το Σκίνο Κορίνθου.

Αυτήν την ώρα και με τη συνδρομή των 17 αεροσκαφών που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και τις ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις οι 250  άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν  όσο το δυνατόν το πύρινο μέτωπο γιατι οι  δυνατοι άνεμοι σφυροκοπούν την περιοχή.

Το προειδοποιητικό μήνυμα 112 για την απομάκρυνση των πολιτών ενεργοποιήθηκε. Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους στις εξής περιοχές:

  • Χάνι Δερβένι
  • Άνω Πευκενέας
  • Κάτω Πευκενέας

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα έγινε γνωστό, ότι εκκενώνονται οι οικισμοί από το Αλεποχώρι μέχρι τα Μέγαρα. Η σχετική εντολή μετά από συνεννόηση της Πυροσβεστικής με τους δημάρχους, με τις αρχές να ενημερώνουν τους κατοίκους με ηχητικά μηνύματα να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.