Πέθανε η Δώρα Καλλιπολίτη…

Kallipoliti
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Η Δώρα Καλλιπολίτη είναι απο τους λίγους δημοσιογράφους που τιμησαν αυτό το επάγγελμα .Η  ψύχραιμη  Δώρα διόρθωνε  στην ΕΡΤ τα χειρόγραφα και τις γκάφες που κάναμε στην υποταγή του χρόνου ”βγαίνουμε σε  3΄”. Μας κάλυπτε όλους. Η ευγένεια ψυχής της, η μόρφωση και η αγάπη που είχε για τον άνθρωπο θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας.

Ηπολιτική κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή, στις 9.00 το πρωί, στο νεκροταφείο του δήμου Ζωγράφου.

Η Δώρα Καλλιπολίτη-Κουλμανδά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1946 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Πήρε ενεργό μέρος στους αγώνες για το «15%» στην Παιδεία και του 114, στέλεχος της Νεολαίας Λαμπράκη, πριν εξοριστεί στη Γυάρο από τη Χούντα. Μετά την απόλυσή της συμμετείχε δραστήρια στην αντιδικτατορική αντίσταση μέσα από τις γραμμές της ΟΚΝΕ Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο του 1969 στη «Δίκη των 17» του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο σε κάθειρξη 13 ετών. Αποφυλακίστηκε με τη γενική αμνηστία τον Αύγουστο του 1973.

Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, μέλος της ΚΕ του Συνασπισμού της Αριστεράς, της ΔΗΜΑΡ και της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Παράλληλα, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Σε σχετική ανάρτησή του στα social media, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης αναφέρει ότι «η Αριστερά και η αντιδικτατορική αντίσταση αποχαιρετούν την αγωνίστρια Δώρα Καλλιπολίτη-Κουλμανδά, που έφυγε σήμερα στα 75 της χρόνια» και παραθέτει σημαντικές λεπτομέρειες και ορόσημα της πορείας της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.